DünyaGüncelInstagramManşetSiyasetYaşam

Hizbullah: Hasan Nasrallah Hazretleri Rabbine kavuşmak ve O’ndan razı olmak üzere vefat etmiştir


Hizbullah, liderleri Hasan Nasrallah‘ın İsrail ordusunun dünkü Beyrut saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) bu sabah yaptığı açıklamada Nasrallah’ın bombardımanda öldürüldüğünü duyurmuştu

Hizbullah: Hasan Nasrallah Hazretleri Rabbine kavuşmak ve O’ndan razı olmak üzere vefat etmiştir

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, “Direnişin efendisi, salih kul Seyyid Hasan Nasrallah Hazretleri, büyük bir şehit, kahraman, cüretkâr, cesur, bilge, anlayışlı ve sadık bir lider olarak Rabbine kavuşmak ve O’ndan razı olmak üzere vefat etmiştir” denildi.

Açıklamada “Hizbullah liderliği düşmanla yüzleşmek, Gazze ve Filistin’i desteklemek ve Lübnan’ı ve onun sadık ve onurlu halkını savunmak için cihadını sürdürmeye söz veriyor” ifadeleri kullanıldı.

Hizbullah’ın, liderleri Nasrallah’ın ölüm haberini teyit eden açıklaması “Liderimiz Seyyid hâlâ düşünceleri, ruhu, yolu ve kutsal ilkeleriyle aramızda. Sizler, direniş ve fedakârlığa sadakat ve bağlılık yolunda, zafer elde edene kadar sözünüze sadık kalacaksınız” ifadeleriyle sona erdi.

Ne olmuştu?

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bu sabah saatlerinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın dün Beyrut’ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı. IDF dün Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Lübnan kenti Dahiye’de 4 binaya yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. İsrail, saldırının Hizbullah ana karargâhına yönelik olduğunu ve Hizbullah lideri Nasrallah’ın hedef alındığını açıklamıştı.

İsrail ordu radyosu, dünkü saldırı esnasında İsrail jetlerinin Nasrallah’a suikast düzenlemek için her biri 1 ton ağırlığında olan yaklaşık 85 ton sığınak delici bomba attığını bildirmişti.











Başa dön tuşu