EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Atanmış Tatar: Erdoğan da ada üzerindeki ve çevresindeki zenginliklerin paylaşılması gerektiğini söyledi!


Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta yaptıkları görüşmede BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’le gayrı resmi yemekte bir araya gelme teklifi yaptığını ve bu teklifi kabul ettiğini kaydetti

Atanmış Tatar: Erdoğan da ada üzerindeki ve çevresindeki zenginliklerin paylaşılması gerektiğini söyledi!

Türkiye’deki AKP-MHP iktidarı tarafından adanın kuzeyine “Cumhurbaşkanı” olarak atanan Ersin Tatar, New York dönüşü yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Guterres’in Hristodoulides ile gayrı resmi bir yemekte bir araya gelme teklifini kabul ettiğini söyledi.

Tatar ayrıca “BM gözetiminde, Türkiye ve Yunanistan’ın da bulunacağı, 4+1 formatlı gayrı resmî toplantıda Kıbrıs’ın geleceğinin nasıl şekilleneceği üzerine bir istişare toplantısı ortamı yaratılabileceğini” de ifade etti.

İş birliği vurgusu…!!

Gelinen aşamada 4 yıldan beri sürdürülen yeni siyasetin, iş birliğini gerektirdiğini dile getiren Tatar, Erdoğan’ın da ada üzerinde ve çevresindeki doğal zenginliklerin paylaşılması gerektiğini dile getirdiğini kaydetti.

“Diyalogdan ve iletişimden kopmayacağımızı ve kopmak istemediğimizi Guterres’e söyledik”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmesinde iletişim ve diyalogdan kopmayacaklarını ve kopmak istemediklerini söylediğini ileri süren Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Angela Holguin’in görevinin 12 Temmuz itibarıyla son bulduğuna ve “Ortak zemin bulunamamıştır” dediğine işaret etti.

Tatar, “Dolayısıyla ortak bir zemin olmadığı için, şu an resmi bir müzakere sürecine girmemizin mümkün olmayacağını ilettik… Enterkonnekte sitem olsun, su olsun, elektrik olsun, düzensiz göçmenlerin önlenebilmesinde ve diğer hususlarda iş birliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu