EkonomiInstagramKıbrısManşet

Eylem: Ya bugün hep birlikte direnip kazanacağız, ya da hep birlikte kaybedeceğiz







Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, hırsızlık, yolsuzluk ve sahtekarlıkları görmezden gelen hükümetin, halkı fakirleştirme talimatına boyun eğmesine karşı genel greve gideceklerini söyledi. Eylem, “Halkın cebine el atarak, bedel ödetmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz” dedi

Eylem: Halkın cebine el atarak bedel ödetmeye çalışılıyor

Yazılı açıklama yapan Eylem, UBP-DP-YDP hükümetinin bunca hırsızlık, yolsuzluk, sahtekarlığı görmezden gelip, yok sayıp emekçilerin alım gücünü gerileterek tüm halkı fakirleştirme talimatına boyun eğmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Eylem şöyle devam etti;

“Savaş nedeniyle yaşanan ve daha da büyüyecek olan ekonomik kriz karşısında halkın alım gücünü korumak yerine halkın cebine el atarak bedel ödetmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz.

“Tüm okullarda grevdeyiz”

Geleceğimiz için, kendi ülkemizde insanca yaşayabilmek için, adalet için, tüm dayatmalara karşı direnmek, tepkimizi ortaya koymak için hep birlikte grevdeyiz, tüm sendikalarla dayanışma içerisinde sokakta, eylemdeyiz. 30 Mart Pazartesi tüm okullarımızda grevde olacağız, sınavlar yapılmayacak, meclis önünde eylemde olacağız.

Toplumumuzun tüm kesimine çağrımızdır; her alanda sürekli olarak haklarımızı gasp eden, adaletsizlik yaratan, yolsuzluğa, yağmaya, hırsızlığa bulaşmış, halkının menfaatleri, özgürlükleri, hakları aleyhine yasalar yapan bu hükümet gidene kadar, tasarı geri çekilene kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdürmemiz gerekmektedir.

Şimdi direnme, baş kaldırma zamanıdır! Ya bugün hep birlikte direnip kazanacağız, ya da hep birlikte kaybedeceğiz”















Başa dön tuşu