GenelKıbrısManşet

Akansoy: Burada Talaykurt diye biri yoktur, Ünal Üstel diye biri vardır, sorumlu Üstel’dir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Halil Talaykurt’un, atanmış Başbakan Ünal Üstel tarafından hemen görevden alınması gerektiğini vurgulayarak, Talaykurt’un yaptıklarının ve söylediklerinin kabul edilemez olduğunu belirtti

Akansoy: Talaykurt’un hemen görevden alınması gerekiyor

Özgür Web TV‘de yayımlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Akansoy, gazetemizin ortaya çıkardığı Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Halil Talaykurt’un mesai saatleri içinde personele baskı yaparak din dersine götürmesi skandalıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bunun her şeyden önce yasaların ihlali olduğunu ve o kişinin hemen görevden alınması gerektiğini vurgulayan Akansoy, hiç kimsenin kendi başına bu tür bir karar verip de kendi personelini mesai saatleri içerisinde zoraki herhangi bir yere yönlendiremeyeceğini belirtti.

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy

Akansoy, “Bu kadar açık ve nettir bu konu. ‘Çok değerli biri var orada, ben izin verdim, zamanları vardı’ gibi söylemleri çeşitli dönemlerde duyduk. Çeşitli siyasiler çeşitli zamanlarda belli odakların etkisiyle ‘bir Fatiha okuyamıyoruz’ gibi cümleler dile getiriyor. Bunlar bizim kabul edebileceğimiz şeyler değildir” dedi.

“Talaykurt’un Üstel tarafından hemen görevden alınması ve bu toplumun rahatlatılması gerekiyor”

İnsanların kendi dini özgürlüklerini kendi istediklerince hayata geçirebileceklerini, hiç kimsenin bir başkasına bir zorlama ve dayatma yapmasının mümkün olmadığını savunan Akansoy, bu noktada Talaykurt’un Başbakan tarafından hemen görevden alınması ve bu toplumun rahatlatılması gerektiğini kaydetti.

Akansoy, “Hiç kimsenin topluma herhangi bir görüşü dayatma durumu olamaz. Burada Talaykurt diye biri yoktur. Ünal Üstel diye biri vardır. Burada sorumlu kişi Sayın Ünal Üstel’dir. Kesinlikle kendisinin bu yönde tavır üstlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu