GenelKıbrısManşet

Yarkıner: Türkiye sevgisi, Türkiye’deki iktidara biat etmekle ölçülüyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, Türkiye‘de üretilen Togg marka sol sireksiyon araçların Kıbrıs‘ın kuzeyine ithali ile ilgili Türkiye’de yayın yapan Hürriyet gazetesine verdiği demecin “mesnetsiz” olduğunu söyleyerek, böyle bir açıklamayı değil bir Bakan, ülkesini seven bir esnafın bile yapamayacağını kaydetti

Yarkıner: Sayın Arıklı; verdiginiz demeç dogru degil, size kim danışmanlık yaptı?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner, Bakan Arıklı’ya “Bu ülkenin Makina Mühendisleri Odası ve Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) olduğunu hatırlattı.

Yarkıner, “Sayın Arıklı; Hürriyet gazetesinde verdiginiz demeç maalesef dogru degildir, neden böyle bir demeç verdiniz? Net olarak belirttiginiz hususlarda size kim danışmanlık yaptı? Var mı öyle biri? Olduğunu zannetmiyorum” dedi.

“Türkiye sevgisi, Türkiye’deki iktidara biat etmekle ölçülüyor”

Bu konuda karşı görüş verenlerin Türkiye kaşıtlığı ile suçlanmsının hem ayıp hem de Kıbrıs Türkü’nün 1955 yılından itibaren verdiği mücadeleye bir hakaret olduğunu kaydeden Yarkıner, ülkedeki milliyetcilik ve Türkiye sevgisinin, Türkiye’deki mevcut iktidara her ne olursa olsun biat etmekle ölçüldüğünü hatırlattı.

Yarkıner, “Türkiye sevgisi Anadolu insanını ve Anadolu’yu ta yürekten yani yüreğin dibinden sevmek demektir” dedi.

“KKTC’yi yaşatmak isteyenler, yasalarına saygı göstermelidir”

Yarkıner şöyle devam etti;

“Sayın Erhan Arıklı’nın Hürriyet gazetesine verdiği açıklamanın mesneti yoktur, kendisini bilgilendirenler varsa konuya vakıf degil.

Her gayri yasal faaliyetine reaksiyon gösterildiğinde insanlari tıpkı biat ettikleri gibi hain ve yasaları da engelleyici gösteriyor. KKTC’yi yaşatmak isteyenler, yasalarına saygı göstermelidir. Yasaları yok sayarak, Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan her faaliyet KKTC’ye milyarlarca TL zarar verdi.

Maalesef sığ bir seviyede siyasi rant için yapılıyor bunlar. Arıklı’nın bu konudaki açıklaması da çözüm önerisi de bir Bakanlık vizyonunda degil.

Bunlar bizlerin ve büyüklerimizin hakettiği muamele degildir. Kıbrıs Türkleri yıllardan beri güney Kıbrıs’ın ambargosu altındadır, bu amborgoyu kıracak siyasi manevralar yapmak yerine bizi yönetenler Rumların başarılı olamadığı alanda KKTC olarak elde edilen başarıları da yok etmeye, direk üreticiden araç ithalini egellemeye çalışıyor.

Togg’un sağ direksiyon üretim yaparak KKTC’ye ithali bizi de gururlandırır ancak sağ direksiyon üretimi olmayan araçların KKTC’ye ithali ile ilgili yasal bir engel yok, isteyen sol direksiyon Togg aracını ithal edebilir.

“Böyle bir açıklamayı ülkesini seven ve bu alanda hizmet veren esnaf bile yapmaz”

O zaman maksat başka veya ne yapılmak istendiği belirsiz veya acemice, siyasi rant için yanlış işler yapılıyor. Bunun bizzat Bakan tarafından yapılması vahim.

Böyle bir açıklamayı ülkesini seven ve bu alanda hizmet veren esnaf bile yapmaz.

Türkiye’de birçok marka, sağ direksiyon araç üretip dünyaya ihraç ediyor. Erhan Arıklı Bey bu konuda hassasiyetini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Beye anlatıp KKTC’ye ithalini sağlasa o zaman gurur duymayı hak ediyor.

Türkiye’de Türk işçisi ve Türk sermayesi ile ve Türkiye’de üretilen güvenlik donanımları ve parçaları ile üretilen birçok araç var, Bakan bunları bilmiyor mu? Yazık. Niyet amborgo değil veya teşhis yanlış veya birilerine avantaj sağlamak”

Neler olmuştu?

ozgur_gazete_kibris_trafik_saga_alinior_

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ortaya attığı ve gazetemizin elde ettiği bilgilerle büyüttüğü trafiğin sağa alınacağı iddialarını Ulaştırma Bakanı Arıklı yalanlamıştı.
ozgur_gazete_kibris_sol_direksiyon_sol_trafik_karayollari_dairesi_erhan_arikli
Arıklı daha sonra Türkiye’de yayınlanan Hürriyet gazetesine demeç vererek şunları söylemişti;
Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir










Başa dön tuşu