GenelKıbrısManşet

Harmancı: Halk partilere mesaj verdi; ‘Oyumun sahibim benim, siz değilsiniz’ dedi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığına dün yapılan seçimlerde yüzde 50.92 oyla üçüncü kez seçilen Mehmet Harmancı, halkın dünkü sandık sonuçlarıyla siyasi partilere; “Benim oyumun sahibim benim, siz değilsiniz” mesajını verdiğini vurguladı

Harmancı: Halk partilere mesaj verdi; ‘Oyumun sahibim benim, siz değilsiniz’ dedi

Seçim sonrası ilk kez Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Haber programında Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Harmancı, dün akşamki seçim sonuçların kendileri açısından büyük bir motivasyon olduğunu söyleyerek, çok mutlu ve motive hissettiğini belirtti.

Harmancu, “Halk siyasi partilere büyük bir mesaj verdi; ‘Benim oyumun sahibim benim, siz değilsiniz’ dedi. Büyük ve örgütlü bir güç olmak çok kıymetli tabi. Partiler bu noktalara kolay gelmiyor. Ama elbette hiçkimsenin zihni ve beyni herhangi bir parti tarafından ele geçirilmiş değildir. Siz seçmene doğru mesaj verirseniz, kapsayıcı bir dil kullanırsanız, yaptığınız işlerle de hiçbir rengi ayırt etmeden hizmet götürürseniz, halk da size ahde vefa duyar” dedi.

“Bize oy vermeyen yüzde 50’nin hassasiyetleri paralelinde bir icraat dönemi geçireceğiz”

Lefkoşa’da yarıştığı iki rakibinin Milletvekili (Sıla Usar İncirli/Sadık Gardiyanoğlu) olduğunu hatırlatan Harmancı, Ocak 2022 tarihinde seçilerek Meclis’e giren vekillerin yerel seçimlere katılımının amacının da “partilerin seçim kazanması” olduğunu belirtti.

Harmancı, “Halk yerelde buna bakmadığı gibi artık genelde de buna bakmıyor. Halk hem muhafelete hem iktidara büyük bir mesaj verdi. Mustafa Akıncı‘dan sonra Lefkoşa’da üçüncü kez üst üste kazanmış, bunu başarmış ikinci kişi olmak büyük onur ve gurur verici. Ancak şunu biliyoruz; Bu şehrin yüzde 50’si bize oy verdi ama diğer yüzde 50’si de eksiklikler olduğu mesajını verdi. O yüzden ben bize oy vermeyen yüzde 50’nin de hassasiyetleri paralelinde bir icraat dönemi geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Biz halkın favorisi olduk, bunun için sadece sevgi gerekiyor”

Nefret dilinin, öfke dilinin kaybetmesine çok sevindiğini, öfke yerine mutlulukların çoğaltılması gerektiğini, siyastin ise kuru eleştiri yerine daha iyi bir yol bulması gerektiğini söyleyen Harmancı, 1950’lerdeki soğuk savaş teknikleriyle siyaset yapılmaya çalışıldığını, halkın ise bunun çok ilerisinde olduğunun mesjaını dün sandıkta verdiğini kaydetti.

Harmancı, “Bütün ekip arkadaşlarım, yoldaşlarım, mesai arkadaşlarım; çok ağır travmalardan sonra çok büyük motivasyonla işlerine sarıldılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz hiçbir zaman çok okunan köşelerin yazarları tarafından favori olmadık, oralarda favori olmak için başka şeyler gerekiyor. Biz halkın favorisi olduk, bunun için sadece sevgi gerekiyor” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu