GenelKıbrısManşet

Korkmazhan: Türk-sen, diğer sendikalar, AB yetkilileri ve KC makamları ile iletişim içinde mücadele vereceğiz

Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte Kıbrıs Türk İşçi Sendikası’nı (Türk-sen) ziyaret etti

Korkmazhan: Kıbrıs’ın güneyinde çalışanların da hak savunuculuğunu yapacağız

25 Haziran ara seçim sürecini ve siyaset yaklaşımını sendika yetkilileri ile paylaşan Korkmazhan, özellikle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) ve Kıbrıs’ın güneyinde çalışan Kıbrıslıtürklerin hakları konularında görüş alışverişinde bulundu.

Kıbrıs’ın güneyinde çalışan binlerce Kıbrıslıtürkün birçok sorun ile boğuştuğunu, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maaş ve ücretlerin yükseltilmesi, sağlık ve eğitim haklarından yararlanmaları gerektiğini ve barikatlardan geçişlerin kolaylaştırılmasının şart olduğunu vurgulayan Korkmazhan, “Önümüzdeki süreçte tüm bu sorunların çözümü noktasında Türk-sen, diğer sendikalar, AB yetkilileri ve Kıbrıs Cumhuriyeti makamları ile iletişim içerisinde mücadele vereceğiz. Kıbrıs’ın güneyinde çalışanların da hak savunuculuğunu yapacağız” dedi.

“Kıb-tek özerk, hesap verebilir ve modern bir yapıya kavuşmalıdır”

Fuel-oil ile elektrik üretimine kademeli bir şekilde son verilmesi ve AKSA’nın sözleşmesinin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Korkmazhan, “Kıb-tek özerk, hesap verebilir ve modern bir yapıya kavuşmalıdır. Yenilenebilir, ucuz, çevre kirliliği yaratmayan alternatif enerji modellerine yatırım yapılmalıdır. Kurumlarımıza ve özvarlıklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu