GenelKıbrısSürmanşet

Birlik: Yasal işlemler başlatılacak

Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları ve Tırnak Teknisyenleri Birliği, kaçak ve kayıt dışı işletmeler, evlerde çalışan kayıtdışı kişiler ve yurt dışından turist olarak gelip farklı yerlerde kaçak çalışanlarla ilgili altında kararlar üretti

Birlik: Yasal işlemler başlatılacak

Birlik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, pandemiden önce de var olan bu tür kaçak işletmeler ve kaçak çalışanların sayısında, pandemiden sonra artış yaşandı.

Yönetim Kurulu’nda alınan kararlar çerçevesinde, öncelikle işyerleri olanların kendi alanlarının dışında kayıt dışı ekonomi yaratmaları ve yetkin olmadıkları alanlarda faaliyetleri sürdürülmesi ile ilgili yasal işlemler başlatılacak. Ayrıca bu alanlardaki devlet kurumları ile görüşmeler yapılacak

“Sektörümüzün ayakta kalması ve çalışanlarımızın istihdamının devam etmesi adına…”

Açıklamada Yönetim Kurulu’nun, ülkede pandemi ile beraber iş kayıplarının yüksek olduğu bu dönemde, yasal sorumluluklarını yerine getiren, ehliyetli insanlar çalıştıran ve toplum sağlığını önemseyen işyerlerinin haklarını koruma noktasındaki sorumluluklarını yerine getirmek için harekete geçtiği belirtildi.

Birlik, “Toplum sağlığını önemsemeyen ve yetkin olmadıkları alanlarda insan sağlığına zarar verebilecek işlemleri yapan işyerlerini kamuoyu ile paylaşmak ve toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla yaptığımız araştırmalar yaptık. Kaçak, kayıtdışı evde çalışanların ve yurt dışından gelerek burada ehliyetsiz ve kaçak olarak çalışanların yarattıkları sorunların, öncelikle tüketiciler ve hükümet tarafından dikkate alınarak, bizlere bu konuda yardımcı olmalarını sektörümüzün ayakta kalması ve çalışanlarımızın istihdamının devam etmesi adına önemli buluruz” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemizin ve yatırımlarımızın bu şekilde yok olmasına izin vermeyeceğiz”

Açıklamada ayrıca, Girne’de yapılan denetimler sonucu, kayıtdışı çalışan ya da yapan yurt dışından gelerek bir işletmede kaçak çalıştığı tespit edilen kişilerin Çalışma Dairesi ve Girne Belediyesi’nin girişimleriyle önlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ülkedeki kaçak ve kayıtdışılığın önlenmesin adına çabalarımız Birlik olarak devam edecektir. Sektörün emektarlarından ve çalışanlarından, herkesin eşit ve adil bir rekabetin içinde mücadele etmesini beklemekteyiz.
On yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizin ve yatırımlarımızın bu şekilde yok olmasına izin vermeyeceğiz Herkesin kendi işini yaptığı ve hakkına razı geldiği bir sektör olmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğimizi duyurmak isteriz”











Başa dön tuşu