EkonomiGenelKıbrısManşet

Atan: Ekonomik kriz nedeniyle toplumun yaşam standartları zorlaştı

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, kamuda 7/1979 sayılı yasa ile istihdam edilen çalışanlarla, 47/2010 Göç Yasası ile istihdam edilenler aradaki maaş farklarının zaman içinde kapatılması gerektiğini vurguladı

Atan: Göç Yasası ile istihdam edilenlerin maaş farkları kapatılmalıdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Atan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle toplumun yaşam standartlarının zorlaşmasının, döviz kurlarının dalgalanması daha da derinleştiğini belirtti.

Atan, “Alım gücünün düşmesi tüm kesimleri etkilediği gibi kamu çalışanlarımız ve en çok da asgari ücretli ve 47/2010 (Göç Yasası) çalışanlarımızı etkilemiştir. Malumunuz bugün asgari ücret onaylanmış olup yeterli olmasa da bir nebze olsun çalışanlarımız nefes alabilmiştir.

Bunun yanında 47/2010 (Göç Yasası) çalışmak da olan arkadaşlarımızın açıklanan hayat pahalılığına yüzde 37,26 ilaveten vergi dilimlerinde  (daha düşük vergi) düzenlemeleri yapılıp net maaşlarının göreceli olarak alım güçlerinin maaşlarına yansıtılmalıdır. 7/1979 sayılı yasa ile istihdam edilen çalışanlar ile 47/2010 (Göç Yasası) aradaki maaş farkları zaman içinde kapatılma yoluna gidilmelidir” dedi.

Gerek şu an hükümette olanlar gerekse seçimden sonra hükümete gelecek olanların, bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirten Atan, “Gelecek olan hükümetinde almış olduğu karaların takip edeceğimizi ve ısrarlı olacağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu