GenelKıbrısManşet

Öztürkler: İçişleri Bakanı olarak ben de, esas reformun 51/95 Yasası olduğunu ifade etmiştim

Belediye Emekçileri Sendikası‘nın (BES) “Belediyeler Reformu Özel Yasa Tasarısı” ve bunun kurulda onaylanmasına ilişkin Meclis‘in önünde yaptığı canlı basın açıklaması esnasında, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler yayına katılıp bir dizi açıklamada bulundu

Öztürkler: Belediyelerin düştüğü sıkıntılar 51/95 yasasının çeyrek asırdır yürürlüğe girmemesindendir

Öztürkler, bugün Meclis’te 51/95 yasasının teknik çalışmalarının başlayacağını, bu noktada kendisinin de belediyelerde örgütlü sendikalar ve belediye emekçileri ile aynı görüşte olduğunu söyleyerek, belediyelerle ilgili çeyrek bir asırdır süren sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Bu sıkıntıların “51/95” sayılı yasanın bir türlü istenilen noktaya getirilememesi olduğunu ve aslında bugün belediyelerin de düşmüş olduğu sıkıntıların da temelinde kendi zaafiyetlerinden değil, bu yasanın yürürlüğe girmemesinden dolayı olduğunu sözlerine ekledi.

“Tüm beyanatlarımda esas reformun 51/95 yasası olduğunu ifade ettim”

Öztürkler; kurulda görüşmelerin devam edeceğini ama İçişleri Bakanı olarak kendisinin de tüm beyanatlarında, esas reformun 51/95 yasasının olduğunu ifade ettiğini vurguladı. Sözlerine; “Kamuoyu önünde yasanın ve daha başka birçok güncellemenin yapılmadığından, belediyelerin gelirlerini artırılamamasından, mali bir disiplin getiremediğimizden, kendi öz kaynaklarıyla bu ülkedeki kendi bağlı olduğu halka da hizmet edebilmenin önünü açamadığımızdan bahsettik” diyerek devam etti.

“Ben de, kurul olarak da, 51/95 in en kısa sürede geçmesi için elimizden geleni yapacağız” diyen Öztürkler, eğer yasayı geçiremez ve sadece sayıca birleşmeyle kalırlarsa, zaten bunun eksik bir düzenleme olacağını ve reformun da yapılmamış olacağını, bu yüzden 51/95’te sendikalar ve emekçilerle aynı noktada olduklarını vurguladı.

“Pazartesi günü 51/95’e başlayacağımızı ifade etmiştik ama komitenin çok uzun sürmesi ve daha önceki görüşleri tasnif ettik, bu görüşlerle bir yol haritası çizeceğiz” şeklinde konuşan Öztürkler, en büyük hedeflerinin sadece görüşmek ve bir şeyler ifade etmek değil, bu yasanın yasallaşması sağlamak olduğunu kaydetti. “Ben de İçişleri Bakanı olarak aynı duruşta olacağımı ifade etmek istedim.” dedi.

“Ülkeyi kaosa sokmayacağız, birlikte çalışacağız”

Açıklamasına, “Ülkeyi kaosa sokmayacağız, birlikte çalışacağız.” sözleri ile devam eden Öztürkler Belediyelerde örgütlü sendikalara seslenerek “Kaos çıkmadan 51/95’i yasalar tahtına en iyi şekilde çalışmak için kendilerini davet ediyorum” şeklinde konuştu. Sendikaların ve siyasilerin mutluluğunun önemli olmadığını, önemli olanın yasaları geçirebilmek ve halkın önünü açabilmek olduğunu kaydeden Öztürkler, sendikalarıbu hususta birlikte çalışmak adına yanına davet ettiğini söyledi.

Öztürkler sözlerine şöyle devam etti;

“Geçen hafta bir araya geldiğimizde ciddi sıkıntılar olduğunu ben de gördüm. Gerek sınav tüzükleri olsun, gerek personel yasaları olsun, bunların da hep birlikte çalışılması gerekir. Bunlara birlikte çözüm getirilmesi gerekir. Siyasilerden beklenen de bu sorunların çözülebilmesidir. Bende bu irade var ve samimi olduğumu, alnımın terini dökeceğimi göreceksiniz. Zaten ve sizler de sürecin takipçisi olacaksınız, burada ifade ettiğimiz düşünce tarzının dışında bir hareketimiz olursa her zaman olduğu gibi siz kamuoyuyla paylaşacaksınız.

Belediye emekçilerimize selam söylüyorum, onların hakkını yemek gibi bir isteğimiz hiçbir zaman olmadı. Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili farklı görüşlerde olmadık ve 51/95 için birlikte çalışacağız. Bunun artık başka bir yöntemi yoktur.

Benim bir isteğim de; lütfen kimlerin yapıcı davrandığını kimlerin yasa geçmesin diye oyalamalar yaptığını ve ne gibi iradeler ortaya koyduğunu da lütfen kamuoyuna paylaşınız.”











Başa dön tuşu