GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Tatar: UBP, böyle böyle bugünlere geldi




Türkiye’deki AKP-MHP iktidarı tarafından adanın kuzeyine ‘Cumhurbaşkanı’ olarak atanan Ersin Tatar, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, UBP kurultayında Türkiye Büyükelçiliği‘nin Amcaoğlu ve Evren‘in adaylığına müdahale ettiğiyle ilgili gelişmelerle ilgili olarak “Haksızlık yapılsa bile ‘hayır böyleymiş’ demek lazım” ifadelerini kullandı

Tatar: UBP, böyle böyle bugünlere geldi

Atanmış Cumhurbaşkanı Tatar, bir televizyon programında kendisine UBP kurultayıyla ilgili yöneltilen soruları yanıtlamaya çalıştı. Olgun Amcaoğlu ve Kutlu Evren‘in adaylık konusunda Türkiye Büyükelçiliği’nin müdahalesine maruz kalması konusunda düşünceleri sorulan Tatar, “Haksızlık yapılsa bile ‘hayır böyleymiş’ demek lazım” şeklinde cevapladı.

UBP kurultaylarında her zaman bazı kırgınlıkların olduğunu ifade eden Tatar, UBP’nin “böyle böyle bugünlere” geldiğini hatırlatarak, “bir bakıyorsunuz hop 24 vekille Mecliste” şeklinde konuştu. Sözlerine “Bu işler biraz da kısmet meselesi… Her şeye hazır olmak lazım. 5 – 6 sene önce genel başkan, sonra başbakan, sonra cumhurbaşkanı oldum. Böyle bir hedefim yoktu, böyle bir plan yapamazdım. Öyle geldi, böyle oldu. Şükrediyorum” ifadelerini kullandı.

“İşi oluruna bırakacaksın”

UBP Genel başkanlığı için yarışa girmeye hazırlanan ama ağır biat politikası nedeniyle Türkiye Büyükelçiliği tarafından yarıştan men edilen Olgun Amcaoğlu ve Kutlu Evren’e üstü kapalı mesajlar göndermeyi ihmal etmeyen Tatar, “Diğer arkadaşlar da bir şeyi çok da isterse, ille de olmayabilir. İşi oluruna bırakacaksın. Hazırlıklı olacaksın. Haksızlık yapılsa bile ‘hayır böyleymiş’ deyip geçirmek lazım. Şans yeniden yolunu bulur, hakkını alırsın” şeklinde konuşmaktan kendini alamadı.

“Haksızlık mesajınız kime?” sorusuna, “onlar anlar” yanıtını veren Tatar, “Her türlü şeye hazırlıklı olman gerek. Haksızlığa karşı direnebilmek de bir gerektir. Haksızlıkla karşı karşıya kalabilirsin. Her zaman hakkını alacaksın diye bir şey yok. Böyle süreçleri de yönetmek gerek” ifadelerini kullandı.

“Ben de haberlerden izledim”

Ankara UBP’nin kurultayına müdahale ediyor mu soruna karşılık Tatar, “Bana bilgi verilmedi. UBP, kurultayını tamamlayacaktır. Çok sayıda aday, kaç aday bunlar da hep tartışma konusu. Çok sayılı adayla parçalanmalar olabilir. Bu gibi sıkıntılar da gündemde. Ben de haberlerden izledim. Tam ne oldu bilemem. Herkesin demokratik hakkıdır ama bazı verilen mesajlar varsa ona göre değerlendirmek herkesin kendi takdiridir” dedi.











Başa dön tuşu