GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

HP: Bu hükümet kurulduğu gün olduğu gibi bugün de halkın iradesini yansıtmamaktadır ve gayrı meşrudur!




Halkın Partisi (HP) Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili dün yaşananları “ülkedeki siyasi çöküntünün ve yarattığı moloz yığının son noktası” olarak niteledi ve yaşanan bu yıkıntının ancak seçimle temizleneceği aktararak erken seçim çağrısında bulundu

HP: Söylenecek söz nettir ve açıktır. Bu hükümet kurulduğu gün olduğu gibi bugün de halkın iradesini yansıtmamaktadır ve gayrı meşrudur

“2 buçuk yıl önce Halkın Partisi olarak sine-i millet kararı alırken, bu süre içerisinde olacaklar konusunda önceden uyarmış, oynanan bu siyasi oyuna kimsenin alet olmaması gerektiği çağrısını yapmıştık” ifadelerini kullanan HP, Ünal Üstel’in, UBP’nin son ‘rakipli’ kurultayını nasıl kazandığı ve bu uğurda neler olup bittiği kamuoyunun önünde açıkça cereyan ettiğini hatırlatırken, kendisini ilk başta oraya getiren koşulların Kıbrıs Türk siyasi tarihinin sayfalarına yazıldığını belirtti.

“Dombuladan çıkar gibi parti başkanlığına ‘abi’ formülüyle gelen Üstel ve hükümeti, dünkü meclis başkanlığı seçimiyle de görüleceği üzere halen meşru değildir; gayrı meşrudur!” diyen Halkın Partisi, “Anayasa, yasalar, kurumlar, ülkemiz bir partinin oyuncağı haline gelemez, gelmemeli, getirilmemeli! Buna da kimse göz yummamalı. Bütün bu olana bitene de ben muhalefet yapacağım, diye meclis çatısı altında olana biteni de sineye çekmekten vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.

HP açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Söylenecek söz nettir ve açıktır. Bu meclis ilk kurulduğu gün olduğu gibi bugün de halkın iradesini yansıtmamaktadır ve gayrı meşrudur. Gayrı meşru hükümet bir an önce istifa ederek ülkeyi seçime götürmelidir. Eğer bu gayrı meşru hükümet bunu yapamıyorsa, iki buçuk yıl önce o cesaret göstermeyen ana muhalefet en azından bu rezalet karşısında Meclis’ten çekilerek erken seçimi zorlamalıdır.
Yaşanan bu yıkıntıyı ancak seçim temizler”











Başa dön tuşu