InstagramKıbrısManşet

GKK: Konuyu araştırdık, iddialar gerçeği yansıtmıyor

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), gazetemize konuşarak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı‘nda yapılan ihalelerde usulsüzlük olduğunu söyleyen ve ihale alanında son yaşananlara dair birçok iddia ortaya koyan Eşref Özbilgili‘nin, konuyla ilgili resmi şikayetlerinin değerlendirildiğini ve ihalelerin usulüne uygun yapıldığının belirlendiğini açıkladı

GKK açıklama yaptı: KTBK ihalelerinde usulsüzlüğe rastlanmadı

Gazetemizin geçtiğimiz hafta manşetine taşıdığı iddialara yazılı basın açıklamasıyla cevap veren GKK, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı tarafından iddia sahibi şahsın resmi müracaatının Temmuz ayı içerisinde işleme alındığını, konunun araştırıldığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını tespit edildiğini belirtti.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Şahsın, Eylül ayı içerisinde yaptığı ikinci müracaatı üzerine konu tekrar ele alınmıştır. İddialar araştırılmakta olup tahkikat başlatılmıştır.

“Tüm ihaleler şeffaf, güvenilirlik ve gizlilik şartlarına uygun olarak uygulanmaktadır”

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde yapılan tüm ihaleler; mevzuatlara uygun, şeffaf, rekabet, eşit muamele, güvenilirlik, gizlilik şartlarına uygun ve kamuoyu denetimine açık olarak uygulanmaktadır.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin her türlü iddiayı araştırmak konusunda hassas ve ciddi olduğu, iddiaların doğru çıkması halinde bu tür eylemlerden sorumlu kişileri içinde barındırmayarak, cezalandırılmasına yönelik her türlü girişimde bulunacağı herkes tarafından bilinmelidir.

“İlgililer hakkında gerekli yasal girişimler başlatılacaktır”

Basın özgürlüğünün kullanımıyla ilgili olmayan, yerleşik gazetecilik teamüllerine aykırı olarak kişileri ve kurumları zan ve şüphe altında bırakabilecek, yanlış ve maksadını aşan ifadelerle ilgili bilgileri veren, basın ve internet ortamında yayınlayan ve bu yolla kişileri ve kurumları kamuya karşı itibarsızlaştırma amacı güden ilgililer hakkında gerekli yasal girişimler başlatılacaktır”

“İhaleden çekil, alacak kişi belli, sana da ‘kardeş payı’ verelim”











Başa dön tuşu