KıbrısManşet

Harmancı: Belediye üstünden bir siyaset geliştirilmeye çalışılıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, “kaçak külliye” konusunda belediye üzerinden bir siyaset geliştirilmeye çalışıldığını söyleyerek, istenildiğinde kolayca aşılabilecek yollarla AKP‘nin ülkede yaratmak istediği siyasetin önünde durulabileceğinin iddia edilmesinin de yerel seçime yönelik yaratılan basit bir kurgu olduğunu belirtti

Harmancı: Belediye üstünden bir siyaset geliştirilmeye çalışılıyor

Sosyal medya hesabından, “Belediye neden kaçak külliye inşaatını mühürlemiyor?” eleştirilerine karşı açıklama yapan Harmancı, yeni yapılacak olan Meclis ve Başkanlık binasının cami ve park projesinin yani bilinen adıyla külliye ile ilgili son dönemde özellikle belediye üstünden bir siyaset geliştirilmeye çalışıldığını söyledi.

“Şunu açık yüreklilikle ortaya koymak istiyorum” diyen Harmancı, “Bir ülke gurur duyacağı bir şey yapmak istiyorsa kendi Cumhurbaşkanlığı’nı ve Meclis binalarını kendi finanse ederek yapmalıdır. Kardeş, dost ve müttefik ülkeler de buna ancak karınca kararınca katkı sağladığı zaman bu yapılan ülkenin gerçek değeri ve iradesinin temsili olur. Şahsen mevcut yapılarımızdan da rahatsız olduğumu açıkça söylemeliyim” dedi.

“İlk günden beri ilgili kurumlarla istişare ediyoruz”

Ancak, devletin toplumun öncelikleri doğrultusunda, kendi bütçesine ve koşullarına uygun şekilde kendi Cumhurbaşkanlığı ve Meclis binasını yapabilmesi gerektiğini, ülkedeki mimarların, mühendislerin, şehir planlamacılarının da bu konuda gerekli bilgi birikimi, donanım ve deneyime sahip olduğunu belirten Harmancı, doğru politik yaklaşımın da bu olduğunu kaydetti.

Harmancı, “İlk günden beri Lefkoşa Türk Belediyesi bu konunun ilerde Lefkoşalıların hayat kalitesini de göz önünde bulundurarak şekillendirilebilmesi için ilgili devlet kurumları ile istişare ediyor ve etmek zorunda. Bu adına külliye veya yerleşke de denilen yapı gerekli hukuki süreçleri bir tamam yerine de getirebilir veya kendilerine bizim elimizin ulaşamayacağı yeni bir yol da açabilirler. Her iki seçenekte de belediye olarak buranın gerek yol ve altyapı gerekse de mimari anlamda süreçlerini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İlk gün ne söylemişsem bunun gerçekleşmesi adına çalışmalarımı gerçekleştirmeye devam ediyorum ve edeceğim”

Harmancı şöyle devam etti;

“Halihazırda bu bölgede trafik yoğunluğu insanların en büyük derdiyken, olası ekstra yükleri bertaraf edecek şekilde kurgulanmasını da belediye ele almak zorunda.

Bugün gelinen aşama ile ilgili olarak da odalarla bilgi paylaşacağız. Tüm süreçleri göz önünde bulundurarak ilk gün ne söylemişsem bunun gerçekleşmesi adına çalışmalarımı belirlenen takvimle ve yaşanan gelişmelere paralel olarak gerçekleştiriyorum ve gerçekleştirmeye de devam edeceğim.

AKP’nin ülke siyasetine ve geleceğine ilişkin yeni bir dizayn vermek adına gerçekleştirdiği adımlarda bunun bir başka evre olduğu iyi anlaşılmalı.

“Seçime yönelik yaratılan basit bir kurgudan öte bir şey değil”

Verilecek mücadelede en önemli adım halkın süreçlerin bir parçası haline gelmesi olduğu da bilinmeli.

İstenildiğinde kolayca aşılabilecek yollarla, bu siyasetin önünde durulabileceğinin zannedilmesi aslında yerel seçime yönelik yaratılan basit bir kurgudan öte bir şey değil.











Başa dön tuşu