KıbrısManşet

Maviş: Eğitim Bakanı’nın vurdumduymazlığı okul yöneticilerini hapis cezası ile karşı karşıya bıraktı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş; okullarda hademe olarak çalışan ve işlerinden durdurulan Kamu İşçileri Sendikası‘nda (Kamu-İş) örgütlü görevliler yerine istihdam yapılamayacağını, mahkemenin bu hususta Ara Emri verdiğini hatırlatarak, tüm okul yöneticilerini de bu karara riayet etmeye davet etti, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nu bir kez daha istifaya çağırdı

Maviş: Eğitim Bakanlığı ve hükümet bir kez daha yasaları çiğner duruma geldi

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Maviş; “Geçtiğimiz hafta yaptığımız eylemde üç sendika olarak Eğitim Bakanlığı’nın sorunlara çözüm bulmak bir yana, sorunları kaotik bir boyuta getirmekte olduğunu söylemiş; kaosu yaratanların, kaosu çözmesinin mümkün olmadığını dile getirmiştik” ifadelerini kullanarak yaşanan süreci hatırlattı.

“Kamu-İş Sendikası üyesi olan ve grevine devam eden 194 hademe yerine kimse istihdam edilemez”

Eğitim Bakanlığı’nın ve hükümetin bir kez daha yasaları çiğner duruma geldiğini söyleyen Maviş, mahkemenin Kamu İş Sendikası üyesi, grev yapmakta olan 194 üyesi hademe yerine başka işçi istihdam etmemesine ve/veya çalıştırmamasına dair bir emir verdiğini de anımsattı.

Maviş, mahkemenin verdiği emre göre, Cumero İnşaat Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri LTD ve/veya Milli Eğitim Bakanlığı ve/veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu-İş Sendikası üyesi grev yapmakta olan 194 üyesi hademe yerine başka işçi istihdam edip çalıştıramayacağını bir kez daha vurguladı.

“Okul müdürleri de bu ara emrine uymakla yükümlüdürler”

Maviş, açıklamasına şöyle devam etti: 

“Okullardaki müdürler de Eğitim Bakanlığı’nın müstahdemleri olduğu cihetle Eğitim Bakanlığı’nı temsilen hareket ederler. Müdürler de bilgilerine gelmesi halinde 28/10/22 tarihli ara emrine uymakla yükümlüdürler. Bu bağlamda yukarıda belirtildiği gibi başka işçi istihdam etmemeleri veya istihdam edilmiş olanları da çalıştırmamaları gerekir.

“Tüm okul yöneticilerimizi ara emrine uymaları konusunda uyarıyoruz”

Tüm okul yöneticilerimizi ara emrine uymaları konusunda uyarıyor, söz konusu mahkeme emrine riayet edilmemesi halinde cezası hapislik olabilecek yaptırımlar ile karşılaşabileceklerinin altını çiziyoruz.

Okullarımız içerisinde yaratılan taşeron sistemiyle düşük ücretle, güvencesiz ve kadrosuz olarak sömürülmesi okullar ve eğitim için zarar verir duruma gelmiştir. Eğitim Bakanı inatla aylardır bu konuyu çözmeyerek, okullarımızda bir de hijyen ve sağlık sorunu yaratmaktadır.

“Eğitim Bakanı’nın vurdumduymazlığı okul yöneticilerini hapis cezası ile karşı karşıya bıraktı”

Eğitim Bakanı’nın vurdumduymazlığı okul yöneticilerini hapis cezası ile karşı karşıya bırakmıştır. Hiçbir öğretmenimiz ve okul yöneticimiz bakanın vurdumduymazlığının yaratacağı kaosu yaşamayı hak etmemektedir.

“Eğitim Bakanı’nı bir kez daha istifaya ve eğitimin önünü açmaya davet ederiz”

Sağlıksız bir ortamda sağlıklı bir eğitim faaliyeti yürütülmesi mümkün değildir. Okul aile birliklerine de sorunun çözümü için sendikalar ile birlikte hareket etme çağrısı yaparız. Eğitim Bakanı’nı bir kez daha istifaya ve eğitimin önünü açmaya davet ederiz.”











Başa dön tuşu