KıbrısSürmanşet

HAKSEN, Özadam’ın ’emekli olan birini yeniden istihdam etme’ iddiası üzerine açıklama yaptı

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), gazeteci Levent Özadam’ın köşe yazısında ele aldığı, bir sigorta şirketinin ‘emekliye ayrılmış bir şahsı yeniden istihdam etme’ iddiası üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Yekimiz dışındaki bir olayla ilgili bize sorumluluk yükleme çabasının basit bir kafa karışıklığı olduğunu ümit ederiz” ifadeleri dikkat çekti

HAKSEN: Özadam’ın işaret ettiği şahıs zaten sendika üyemiz değildir

Söz konusu sigorta şirketiyle HAKSEN arasında protokol imzalanmış olmasından yola çıkarak ‘’HAKSEN’in konuyla ilgili ne yapacağını’’ sorgulayan Özadam’a, HAKSEN Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile yanıt verildi.

HAKSEN yönetiminin açıklamasında, sendikanın üyelerine avantajlar sunmak için eğitim kurumlarından spor salonlarına kadar çok geniş bir yelpazede kurum ve kuruluşlar ile protokoller imzaladığı belirtilerek, bu protokollerden yalnızca üyelerin avantaj sağlayabildiği, Özadam’ın köşesinde belirttiği iddiaya konu mevzu bahis şahsın ise zaten HAKSEN üyesi olmadığı, bu bağlamda konunun sendikanın yetki ve faaliyet kapsamı dışında olduğunu vurguladı.

“Yetkimiz dışındaki bir olayla ilgili üzerimize sorumluluk yükleme çabasının basit bir kafa karışıklığı olduğunu ümit ederiz”

HAKSEN’den yapılan açıklamada, söz konusu şahsın istihdam edilmediği, sigorta şirketinin bu kişiden hizmet aldığına da dikkat çekilirken; ‘’Levent Bey’in emekli birinden hizmet alımı yapılamayacağına dair şüphesi varsa Sosyal Sigortalar ile görüşebilir. Ancak konunun incelenmesi veya üzerine gidilmesi için muhatap sırf bir kurum ve kuruluşla protokol imzaladı diye sendikamız değildir. Yetki ve faaliyet kapsamımız dışındaki bir olayla ilgili üzerimize sorumluluk yükleme çabasının basit bir kafa karışıklığı olduğunu ümit ederiz’’ ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu