KıbrısSürmanşet

Kadın Eğitimi Kolektif’nden ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ için toplantı çağrısı

Kadın Eğitimi Kolektifi, “Tüm dünyanın içinden geçtiği bu karanlık dönemde maalesef yine en karanlığı biz kadınlar gördük” diyerek, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü‘ için toplantı çağrısı yaptı

Kadın Eğitimi Kolektifi: Hükümet kadına yönelik şiddet konusunda sessiz, gündem konusunda sessiz

Yapılan yazılı açıklamada; “Tüm dünyanın içerisinden geçtiği bu karanlık dönemde maalesef yine en karanlığı biz kadınlar gördük. Dur durak bilmeyen taciz/tecavüz/cinsel istismar/çocuklara yönelik istismar olaylarının ciddi oranda artması ve tüm bunlara rağmen hükümetin hiçbir tedbir almaması, kadına yönelik şiddet karşısında gözlerini kapaması ve böylece tüm bunlara ortak olması bizler için kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verildi.

“Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri işbirliğyle eğitim kurumlarına sızdırılan dinsel gericilik, devletin diğer kurumlarna da sızdı”

Açıklama şöyle devam etti:

“Seks kölesi kız kardeşlerimizin her koşulda insan dışı muamele görmesi, sağlık hakları dahi hiçe sayılarak çalıştırılması hükümetin vicdansızlığını gözler önüne sermektedir. Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi işbirliği ile eğitim kurumlarına sızdırılan dinsel gericilik, devletin diğer kurumlarında da baş göstermeye başlamıştır.

“Bu düzene bir dur demek için sen de gel. Bu isyan hepimizin, birlikte organize olalım!”

Başta kadınları tahakküm altına alan bu zihniyeti ve yaptırımlarını kabul etmiyoruz. Tüm bunlara karşı mücadelemizi örgütlemek için ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü organize etmek üzere 8 Kasım Salı saat 18.00’de Khora Kitap Cafe’de (Ledra Palace ışıkları) buluşalım. Bu düzene bir dur demek için sen de gel. Bu isyan hepimizin, birlikte organize olalım!”











Başa dön tuşu