KıbrısManşet

Şehir Plancıları Odası’ndan “Dünya Şehircilik Günü” etkinlikleri daveti

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Şehir Plancıları Odası tarafından “Dünya Şehircilik Günü” etkinlikleri düzenleniyor. ‘Mekansal Adalet’ temalı panel kapsamında, konunun tüm boyutlarıyla tartışılmasına katkı koyacak dört konuşmacı bir araya gelecek

Şehir Plancıları Odası’ndan “Dünya Şehircilik Günü” etkinlikleri

KTMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Gizem Caner tarafından yapılan açıklamada; 11 Kasım Cuma günü Naci Talat Vakfı’nda gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde; 18.00-19.30  saatleri arasında panel, 19.30-20.30 saatleri arasında ise kokteyl düzenleneceği aktarıldı.

Caner; Dünya Şehircilik Günü’nün amacının; mesleğin tanıtılması, gündemdeki konuların tüm boyutlarıyla tartışılması ve şehirciliğin öneminin vurgulanması için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi olduğunu söyledi.

Caner: İthal ‘külliye’ projesi gibi müdahalelerle haklarımız toplumsal olarak gasp ediliyor

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yürürlüğe koyulmayan imar planları, ithal ‘külliye’ projesi gibi konular, bizlere her gün şehirlerimizin aslında hepimizin olduğunu hatırlatmakta, bu tür müdahalelerle haklarımızın toplumsal olarak gasp edildiğini göstermektedir.

Kent hakkı, çevre hakkı, toplumsal hareketler, kentsel refah ve sosyal adalet hepimizin uğrunda çaba vermesi gereken konular haline gelmiştir.

“Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeleri tartışabileceğimiz, ‘Mekansal Adalet’ temalı bir panel düzenliyoruz”

Bu bağlamda, Şehir Plancıları Odası olarak, ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmelerin etraflıca tartışılabileceğini düşündüğümüz ‘Mekansal Adalet’ temalı bir panel düzenliyoruz. Panel kapsamında, konunun tüm boyutlarıyla tartışılmasına katkı koyacak dört değerli konuşmacıyı bir araya getirmeyi hedefledik.

Dört konuşmacı bir araya geliyor

Hasan Yıkıcı, ekoloji ve müşterekler bağlamında, kapitalist kent düşüncesinin karşısında nasıl karşı çıkışlar geliştirebileceğimiz ve ütopyacı düşünceyi nerede devreye sokabileceğimiz üzerine bir değerlendirme yapacak.

Mertkan Hamit, kent hakkı gaspını ekonomik bir perspektiften ele alarak, küresel ve yerel kalkınma zemininde yoksulluk kavramını irdeleyecek.

Özlem Ünsal, kentsel mekanın bölüşümü konusunu, dünya ve Türkiye’de yaşanan uygulamalarla ilişkilendirip, ‘tepeden inme’ projelerin toplumda ve mekanda adalet kavramıyla nasıl bağlanabileceğine dair düşünce ve izlenimlerini paylaşacak.

Serkan Tansel, yerel ve güncel konulardan hareketle, Kıbrıs Türk toplumunun, yetişmiş insan kaynağının, kurumlarının ve mevzuatının göz ardı edilerek toplumun edilgen bir duruma itilmesine değinecek.”











Başa dön tuşu