KıbrısManşet

Anastasiadis, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerinin yeniden başlatılmasında ‘Avrupa Birliği‘nin (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ile iş birliğinde inisiyatif alması’ önerisine Avrupa’dan destek bekliyor

Anastasiadis, Kıbrıs sorunu sürecindeki önerilerini Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Anastasiadis dün Paris’e giderek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Filefteros‘tan aktarılan, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı Basın Ofisi Müdürü Andreas Yosif tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede; Kıbrıs sorunu ve mevcut durum ele alındı.

Anastasiadis’in görüşmede Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerinin yeniden başlatılmasında ‘Avrupa Birliği‘nin (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ile iş birliğinde inisiyatif alması’ önerisini gündeme getirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Anastasiadis’i ‘Şeref Madalyası’ ile onurlandırdı

Gazete ayrıca Anastasiadis’in, Paris ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği Tel Aviv ziyaretinde İsrail Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen özel seremonide Cumhurbaşkanı İsaac Herzog tarafından İsrail devletinin en büyük onur nişanı olan Şeref Madalyası ile onurlandırıldığını da yazdı.

Haberde, Anatasiadis’e bu ödülün verilme sebebi; ‘İsrail’in gerçek müttefiki ve gerçek dostu olması, Kıbrıs’ın güneyi ve İsrail’in bağlarının geliştirilmesindeki katkısı ile İsrail, Kıbrıs’ın güneyi ve Yunanistan arasında bölgesel üçlü iş birliği geliştirilmesindeki katkısı” olarak aktarıldı.











Başa dön tuşu