KıbrısManşet

Tuğcu: Aklımızla dalga geçiliyor, softa şaşırtması yapılıyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Kıbrıs Türk Elektirik Kurumu‘nun (Kıb-Tek) görev zararının karşılanmasına ilişkin ‘devlet borcu‘ adıyla yapılan Yasa Tasarısı‘nın sadece AKSA‘ya olan borçları ödemek üzerine yapıldığını ve bunun bir softa şaşırtması olduğunu söyledi

Tuğcu: Yapılan düzenleme aslında sadece AKSA’ya biriken borcun ödenmesi için yapıldı

Yazılı açıklama yapan Tuğcu; Ülkede yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle halkın yaşamsal ihtiyacı olan elektrik enerjisinden mahrum edilmemesi amacıyla Kıb-Tek’in maliyetin altında satış yapmaya zorlandığını hatırlattı.

Hatırlatmasının ardından, ortaya çıkan görev zararının ‘devlet borcu’ olarak üstlenilmesi için yapılan Yasa Tasarısı’na değinen Tuğcu; “Tasarının içeriğinin incelediğimiz zaman, yapılan düzenlemenin aslında sadece AKSA’ya biriken borcun ödenmesi adına yapıldığını görüyoruz” dedi.

“Bir an önce softa şaşırtması yapılmasından vazgeçilmelidir”

Tuğcu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Diğer taraftan da devlet kurumlarının kullandığı veya kullanacağı elektrikten mahsuplaşılacağından bahsediliyor, kısacası aklımızla dalga geçiliyor. Bu Yasa Tasarısı’nın derhal düzeltilmesini talep ediyoruz. Bir an önce softa şaşırtması yapılmasından vazgeçilmelidir.

Kıb-Tek’in uğratıldığı görev zararının ortadan kaldırılması için, devletin kullandığı elektrik tarifelerindede bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde; Kıb-Tek’i zarara uğratan her kim olursa olsun yargı önünde kendisinden hesap sorulacaktır.”











Başa dön tuşu