KıbrısManşet

Korkmazhan, ‘KKTC’nin Kuruluşu’nu kutlayanlara sordu: İnsan hiç mezarlıkta yaşamayı kutlar mı?

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, 15 Kasım‘ın Kıbrıslıtürkler için kutlanacak bir tarih değil, ibretle anılacak bir tarih olduğunu söyledi, Türkiye dâhil hiçbir ülke tarafından tanınmayan ve ‘yasa dışı ilan edilmiş’  KKTC’nin kuruluş yıldönümünü kutlamanın korkunç bir akıl tutulması olduğunu vurguladı

Korkmazhan: Bu yapı, Kıbrıslı Türklerin diri diri gömüldüğü bir mezarlık ve her türlü kirli ilişkinin üstlenildiği biri arka bahçedir

Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Korkmazhan; “İnsan hiç mezarlıkta yaşamayı kutlar mı? 15 Kasım Kıbrıslı Türkler için kutlanacak bir tarih değil, ibretle anılacak bir tarihtir. KKTC’nin hâlâ kuruluş yıldönümünü kutlamak korkunç bir akıl tutulmasıdır” diye konuştu.

Açıklamasında; ‘Anglo-Amerikan emperyalizmi, Türkiye egemen sınıfları ve dönemin Kıbrıslı Türk liderliğinin devlet adı altında oluşturdukları bu yapı’nın, Kıbrıslıtürklerin diri diri gömüldüğü bir mezarlık ve her türlü kirli ilişkinin üstlenildiği biri arka bahçe olduğunu söyleyen Korkmazhan; “15 Kasım 1983 yılında KKTC’nin ilanı ile Kıbrıslı Türk toplumu uluslararası hukuk dışına çekilerek, dünyadan tamamen izole edilmiş, Kıbrıs’ta kalıcı bölünme politikası ileriye taşınmıştır” ifadelerini kullandı.

“KKTC’nin ilanı emperyalist güçlerin Kıbrıs’taki bölünmüşlüğü kalıcılaştırma çabalarının bir sonucudur”

Korkmazhan açıklamasına şöyle devam etti:

KKTC’nin ilanı esas olarak, NATO planları çerçevesinde emperyalist güçlerin Kıbrıs’taki bölünmüşlüğü kalıcılaştırma çabalarının bir sonucu ve ayrılıkçı Kıbrıslı Türk liderliğinin topluma ihanetidir.

KKTC’yi ilan edenler Kıbrıslı Türk toplumunu dünyadan izole etmekle kalmadı, siyasi eşit olarak bir parçası olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti üzerinde Kıbrıslı Rumların tek taraflı egemenlik kurmasına da olanak sağladılar.

“Türkiye dâhil hiçbir ülke tarafından tanınmayan KKTC’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak korkunç bir akıl tutulmasıdır”

BM Güvenlik Konseyi’nin 550 sayılı kararı ile yasa dışı ilan edilen ve Türkiye dâhil hiçbir ülke tarafından tanınmayan KKTC’nin hâlâ kuruluş yıldönümünü kutlamak korkunç bir akıl tutulmasıdır. Bunun yanında federal çözüm sürecini berhava ederek, iki ayrı devlet politikasında ısrar etmek, içinde yaşadığımız mezarlığa her geçen gün yeni mezar taşları dikmekten farksızdır.

“Toplumsal yok oluşa ve kalıcı bölünmeye hizmet eden KKTC denen ayrılıkçı yapıdan kurtulmak için mücadeleye devam edeceğiz”

Toplumsal yok oluşa ve kalıcı bölünmeye hizmet eden KKTC denen ayrılıkçı yapıdan kurtulmak için ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek, Kıbrıslı Türk toplumunu ise dünya ile yeniden bütünleştirecek erken federal çözüm için mücadeleye yılmadan devam edeceğiz.”











Başa dön tuşu