KıbrısManşet

Şahali: Et konuşuyoruz, pahalı diyoruz ya, hükümetin bulduğu formüle bakın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, kaçak hayvan kesimi yapıldığı için Veteriner Hizmetleri Yasası gereğince kapatılan mezbahaların, Atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in talimatıyla daireden görüş alınmadan yeniden açıldığını söyledi. Şahali; ‘Sağlığınızı hiçe sayanların hesabını görme vaktidir şimdi’ diyerek halka seslendi

Şahali: Kapatılan 5 mezbaha Üstel’in talimatıyla yeniden açtırıldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahali, ‘et fiyatlarının ucuzlamasına’ ilişkin haberleri ve gündemi işaret ederek, hükümetin ‘ucuz et müjdesi (!)’ ile ilgili söylemlerine karşın;  ‘esas yapılanın’ ne olduğunu anlattı. Şahali; Atanmış Başbakan Ünal Üstel’in, kaçak hayvan kesimi yaptığı gerekçesiyle kapatılan beş mezbahayı, Veteriner Dairesi’nden görüş almadan yeniden açtırdığını söyledi.

“Bu mezbahaların denetimi seçim bitene kadar gümrüklerden Alişan Şan tarafından engellendi”

“Üstel kaçağı bitireceğini söylerken; fiziki koşullarda hiçbir iyileştirme yapılmadan ve halk sağlığını korumaya dair en küçük bir önlem alınmadan” açılan bu mezbahaların denetiminin ise seçim bitene kadar gümrüklerden sorumlu Maliye Bakanı Alişan Şan tarafından engellendiğini söyleyen Şahali, “Sağlığınızı hiçe sayanların hesabını görme vaktidir şimdi” diyerek halka yerel seçimler öncesi çağrıda bulundu.

“Et konuşuyoruz, pahalı diyoruz ya, hükümetin bulduğu formüle bakın”

Şahali’nin sosyal medya paylaşımının tam metni şu şekilde:

“Et konuşuyoruz, pahalı diyoruz ya, hükümetin bulduğu formüle bakın…

Sağlıksız koşullarda, kayıtsız ve kaçak hayvan kesimi yapıldığı için geçen ay Veteriner Hizmetleri Yasası gereğince mühürlenip kapatılan beş mezbaha, bugün Ünal Üstel’in talimatıyla, dairenin görüşü alınmadan, yeniden açtırıldı. Fiziki koşullarında hiçbir iyileştirilme yapılmadan ve halk sağlığını korumaya dair en küçük bir önlem alınmadan…

“Ne kesilirse kesilsin, nereden gelirse gelsin, piyasaya et düşsün yeter”

Ünal Üstel kaçağı bitireceğini söylerken, gümrüklerden sorumlu Alişan Şan, seçim bitene kadar kaçak et kontrolü yapılamaMAsına hükmetti. Çözüm formülünün özeti:

Ne kesilirse kesilsin, nereden gelirse gelsin, piyasaya et düşsün yeter. Nasıl olsa her malın bir alıcısı bulunur.
Sağlığınızı hiçe sayanların hesabını görme vaktidir şimdi…”











Başa dön tuşu