KıbrısManşet

Burs Tüzüğü başka söylüyor, Bakanlık başka uyguluyor

Sol Gençlik, Eğitim Bakanlığı’nın yaz ayları burslarının yatırılması konusundaki burs politikasının, Burs Tüzüğü ile çeliştiğini tespit ettiklerini ve bu yüzden dün Bakanlığa giderek “bilgi edinme dilekçesi” verdiklerini açıkladı

Burs Tüzüğü başka söylüyor, Bakanlık başka uyguluyor

Açıklamada, “Eğitim Bakanlığı Burs Tüzüğü’ne göre öğrencilere yaz ayları olarak adlandırılan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bahar ve güz dönemi aylarında verilen burs miktarının yüzde 50’si kadar burs vermektedir. Burs tüzüğüne göre yaz burslarının ödenmesinde, öğrencinin bahar dönemi veya yıl sonu başarı ortalaması veya genel başarı ortalaması dikkate alınmaktadır” denildi.

ozgur_gazete_kibris_sol_genclik_burs_egitim_bakanligi

“Bakanlık, burs tüzüğü ile çelişiyor”

Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde de basında çıkan Temmuz ve Ağustos ayı ödemelerinin yalnızca bahar döneminde burs alıp bu dönemin devamında gelen güz döneminde de burs almaya devam edecek olan öğrencilere yapıldığını gözlemlediklerini belirten Sol Gençlik, Bakanlığın burs politikasının bu noktada Burs Tüzüğü ile çeliştiğini kaydetti.

Açıklamada, “Bu bağlamda Sol Gençlik adına Sol Gençlik Komitesi Eğitim Sekreteri Lema Gözay, Eğitim Bakanlığı’na dün ‘bilgi edinme dilekçesi’ vererek, bilgi talep etmiştir” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu