KıbrısSağlıkSürmanşet

KTEB ve Psikologlar Derneği halka açık ve katılımı ücretsiz sempozyum düzenliyor


Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) bünyesinde faaliyet gösteren Girişimci Kadınlar Eczacılar Topluluğu ile Psikologlar Derneği iş birliğinde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Bilgilendirme Sempozyumu yapılacağı duyuruldu

KTEB ve Psikologlar Derneği halka açık ve katılımı ücretsiz sempozyum düzenliyor

KTEB tarafından yapılan yazılı açıklamada; sempozyumun 10 Aralık 2022 Cumartesi günü, saat:15.00’de AKM (Atatürk Kültür Merkezi) salonunda yapılacağı belirtilirken, sempozyumun detayları aktarıldı.

DEHB Sempozyumu ilkokul düzeyindeki okullara duyuruldu

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu alanında uzman kişilerin; bilgi ve deneyimlerini aktaracağı sempozyumun Eğitim Bakanlığı tarafından tüm ilkokul öğretmenleri ve velilerine duyurulduğu belirtilen açıklamada, etkinliğin ücretsiz olduğu ve halka açık olarak gerçekleştirileceği bildirildi. Detaylar şu şekilde paylaşıldı:

Konuşmacılar:

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr.Erdem Beyoğlu: DEHB tanısı alan çocuklara psikiyatrik yaklaşım ve tedavi süreci anlatılacak.

Uzm. Psk. Hatice Özoğluöz: DEHB tanılı çocuklarla klinik görüşme süreci, ebeveynlerin bu süreçteki rolleri yanlış bilinen bilgiler anlatılacak

Psk. Danışman Dr. Sevda Serin Tanyel: Okul ortamında DEHB’li çocuklarla çalışmak ve verilebilecek destekler anlatılacak.

Özel Eğitim Uzm. İzlem Dürüst: DEHB tanılı çocuklarla özel eğitim alanında verilecek destek türleri, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalar anlatılacak.











Başa dön tuşu