Kıbrıs

UKÜ akademik döneme uluslararası konferanslar ile başladı






UKÜ dünyanın birçok ülkesinden konuşmacının katıldığı eşzamanlı çevirimiçi konferanslara ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ev sahipliğinde, 2 – 4 Eylül tarihleri arasında uluslararası nitelikte çeşitli konferanslar gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Bilim Eğitim ve Teknoloji Derneği (TASET) , TOJET Dergisi, TOJSAT Dergisi, TOJNED Dergisi, Amerika Eğitim İletişimi ve Teknolojileri Kurumu (AECT), Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile Governor State Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen konferansların açılış etkinliğinde, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşma yaptı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 100’ün üzerinde konuşmacı katıldı

Uluslararası Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı (INTE), Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı (ISTEC), Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (IETC), Uluslararası Öğretmen Eğitimi Konferansı (ITEC), Uluslararası Medya Çalışmaları Konferansı (ITICAM) ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Konferansı (IWSC)’nın gerçekleştirildiği organizasyonda, 100’ün üzerinde akademisyen ve uzman sunum yaptı. Düzenlenen çevirimiçi konferanslar kapsamında Amerika, İngiltere, Tayland, İtalya, Portekiz ve Türkiye’den 14 davetli konuşmacı eğitim, bilim ve teknolojik gelişmeler konusunda konuşma yaptı. Çevrimiçi konferanslarda 100’ün üzerinde akademisyen ve uzman kişi de sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nadiri: “Öğrenciler her türlü işlemi online olarak yapabiliyor”

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri konuşmasında böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını aktararak, iki günlük konferans dizisinde gerçekleştirilecek bilim, teknoloji ve uzaktan eğitim konusundaki çalışmaların alana faydalı olması temennisinde bulundu.

Tüm dünyada yaşanan salgın nedeniyle her kesimin zorluklar yaşadığına işaret eden Nadiri, bu süreçte yükseköğretim kurumlarının da eğitim ve öğretim hizmetlerini aksatmadan sürdürmeleri için uğraş verdiklerini kaydetti.

Rektör Nadiri, birçok sektörün bu süreçte dijital çağın gerekleri için bir dönüşüm yaşadığını belirterek, yükseköğretim kurumlarının da söz konusu dönüşümün bir parçası olduklarını söyledi. UKÜ’nün bu süreçte Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) ve Uzaktan Eğitim Destek Sistemi (Moodle) gibi dijital platformları kullandığını açıklayan Nadiri, söz konusu sistemler aracılığıyla öğrencilerin kayıt işlemlerinden derslere kadar her türlü işlemi çevrimiçi olarak yapabildiklerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas: “Akreditasyon Süreçleri Giderek Daha Fazla Önem Kazanıyor”

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon” başlıklı konuşmasında, Dünya’nın bu süreçte yeni bir döneme girdiğini belirterek, YÖKAK olarak amaçlarının küresel eğilimleri ve değişimleri de dikkate alarak yükseköğretim kurumlarında İç Kalite Güvence Sistemi’ni oluşturmak olduğunu kaydetti.

Bu süreçte tüm derslerin çevrimiçi yapılması yerine karma bir sisteme geçilebileceği bilgisini de veren Elmas, ancak ders öğretim çıktıklarının ise aynı olacağını ifade etti.

Prof. Dr. Elmas, yenidünya düzeninde üniversitelerde çok kültürlü bir yapı oluştuğuna dikkat çekerek, bu bağlamda akreditasyon süreçlerinin giderek daha fazla önem kazandığını aktardı    

20 Farklı Ülkeden 179 Bildiri Sunuldu

Uluslararası Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı (INTE), Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı (ISTEC), Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (IETC), Uluslararası Öğretmen Eğitimi Konferansı (ITEC), Uluslararası Medya Çalışmaları Konferansı (ITICAM) ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Konferansı (IWSC)’nın eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği konferans serisinde 20 farklı ülkeden 179 bildiri sunuldu.











Başa dön tuşu