KıbrısManşet

Avcıoğlu: Sizin birilerine yaranmaktan başka bir amaç ve vizyonunuz yok mudur?

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) Üyesi Yusuf Avcıoğlu, sırf TC’de üretilen Togg marka sol direksiyon araçların adaya getirilebilmesi için yasak olan sol direksiyonlu araç ithalini serbest bırakmayı tartışan hükümete seslendi;

Avcıoğlu: Sizin birilerine yaranmaktan başka bir amaç ve vizyonunuz yok mudur?

Kıb-Tek 2 milyon TL zarara uğratıldı, şikayette bulunduk ...
Yusuf Avcıoğlu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcığlu, Türkiye’nin ürettiği Togg marka araçlar ile Suat Günsel’in ürettiği Günsel marka araçları baz alarak, trafiğin sağa alınacağı iddialarını ve bu konudaki asıl amacı değerlendirdi.

May be an image of car

Avcıoğlu, “Biri Togg diğeri Günsel. Her ikisi de elektrikli. Togg Türkiye Cumhuriyeti’nde üretiliyor, Günsel KKTC’de üretiliyor. Günsel sağ direksiyon üretim yapabiliyor, ama sözde Togg sol direksiyon üretilecek ve sırf onu adaya getirebilmek için yasak olan sol direksiyonu da serbest bırakacaksınız, hatta trafiğin yönünü de değiştireceksiniz. Peki soruyoruz, neden?” ifadelerini kulandı.

“Birilerine yaranmaktan başka bir amacınız ve vizyonunuz yok mudur?”

May be an image of car

Hükümete seslenerek, “Siz yerli üretim düşmanı mısınız?” diye soran Avcıoğlu, bütün araba markalarının satış yapacağı ülkeye göre sol/sağ direksiyon üretim yapabiliyorken, Togg’un neden yapamadığını sordu.

Avcıoğlu, “KKTC’de üretilen Günsel sağ direksiyon yapabiliyor ama TC’de üretilen Togg yapamıyor mu? Sizin birilerine yaranmaktan başka bir amacınız ve vizyonunuz yok mudur? Sol direksiyon sebebiyle yaşanacak olası çarpışma ve can kayıplarının hesabını siz mi vereceksiniz?” diye sordu.

Neler olmuştu?

ozgur_gazete_kibris_trafik_saga_alinior_

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ortaya attığı ve gazetemizin elde ettiği bilgilerle büyüttüğü trafiğin sağa alınacağı iddialarını Ulaştırma Bakanı Arıklı yalanlamıştı.
ozgur_gazete_kibris_sol_direksiyon_sol_trafik_karayollari_dairesi_erhan_arikli










Başa dön tuşu