KıbrısManşet

Karapaşaoğlu: Siz yokken Maria ve Marialar vardı bu coğrafyada

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Örgütlenme Sekreteri Halil Karapaşaoğlu, Kormacitli (KoruçamMaronit Maria Skoullou‘nun Muhtarlık adaylığı başvurusunun reddedilmesi sonrası Maria’ya seslendi; “Bunları lokantana alma”

Karapaşaoğlu: Bu kararı alan ırkçıları ve bunca zamandır Maronit ve Karpaz’daki Rumların seçme ve seçilme haklarını garanti altına almayan politikacıları lokantana alma

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karapaşaoğlu Maria’ya seslenerek; bu kararı alan ırkçı siyasileri ve bunca zamandır hükümete gelip Maronitlerin ve Karpaz’da kalan Rumların seçme ve seçilme haklarını yasalarla garanti altına almayan politikacıları lokantasına almamasını istedi.

Karapaşaoğlu, “Maronitler ve Karpaz’daki Rumlar KKTC vatandaşı değildir. Onlara farklı renkte bir kimlik verilmektedir. Bu kimlik onlara seçme ve seçilme hakkı tanımamaktadır. Maronitler sadece Dışişleri Bakanlığı gözetiminde muhtarlarını seçebilmektedirler” dedi.

“1975’de getirilen insanlar bir yıl sonra 1976’da oy kullanma hakkına sahiptir”

KKTC’nin Türk ırkçılığı ve Türklük Sözleşmesi üzerine kurulu olduğunu, bundan dolayı Kıbrıslıtürklerin Güvenlik Kuvveti Komutanı (GKK) ya da Merkez Bankası Başkanı olamadığını kaydeden Karapaşaoğlu, yüzyıllardır Kıbrıs’ta yaşayan Maronitlerin de Karpaz’daki Rumların da seçme seçilme hakkına sahip olmadığını anlattı.

Karapaşaoğlu, “Ancak 1975’de getirilen insanlar bir yıl sonra 1976’da oy kullanma hakkına sahiptir. Ondan dolayı bu ülkenin kültürüyle, siyasetiyle hiçbir ilişkisi olmayan insanlara 11 ayda 4 bin küsur vatandaşlık verilmiştir. Irkçılık mı? Bu ırkçılığın ta kendisidir” dedi.

“Siz yokken Maria ve Marialar vardı bu coğrafyada”

Buna sessiz kalanların, Türklük Sözleşmesi’nin içindeki bu ırkçı uygulamalara karşı yasa yapmayanların da bu sözleşmenin içinde siyaset yaptığına dikkat çeken Karapaşaoğlu, bu şekilde bu ırkçılığın parçası olduklarını belirtti.

Karapaşaoğlu, “Bu ırkçıların hepsini Kormacit’ten ve Karpaz’dan kovun. Irkçılığa karşı ses çıkarın. Maria bu coğrafyanın çocuğudur. Siz yokken Maria ve Marialar vardı bu coğrafyada” dedi.

Neler olmuştu?

Kormacit köyünde Yorgo Kasap Restoran‘ı işleten, ülke genelinde tanınan ve geçtiğimiz ay muhtar adayı olduğunu açıklayan Maria Skoullou, dün adaylığının “uygun olmadığı” gerekçesiyle reddedildiğini duyurmuştu.

Skoullou, “Adaylığımın sunulduğu günden reddedildiği güne kadar yanımda olan ama en önemlisi çeşitli şekillerde bana olan şefkatini ve sevgini gösteren hepinize teşekkür ederim. Ayrıca çok sayıda müşteri, tanıdık ve arkadaşlarıma bana karşı gösterdikleri ve göstermeye devam edecekleri destek ve güven için teşekkürlerimi sunuyorum” demişti

Muhtar adaylığım “uygun görülmedi”
Η υποψηφιότητά μου αρνήθηκε

Adaylığının hangi gerekçe ile uygun bulunmadığını belirtmeyen Maria Skoullou Kıbrıs’ın en ünlü Maronitlerinden biri olarak ülkedeki tüm kesimler tarafından sevilen bir isim.

Skoullou’nun Rumca yaptığı açıklama şöyleydi

Σεβαστοί εγκλωβισμένοι, τολμηροί επανεγκατασταθέντες, Μαρωνίτες του Κορμακίτης μας.
Όπως πληροφορηθήκατε, κρίθηκα μη κατάλληλη για να διεκδικήσω την θέση του επί κεφαλής της Τοπικής Αρχής Κορμακίτη στις επικείμενες εκλογές στις 23 Δεκεμβρίου 2022.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ταχθήκατε στο πλευρό μου από την μέρα υποβολής της υποψηφιότητάς μου, μέχρι την μέρα της απόρριψής της, αλλά κυρίως όλους εσάς που δείξατε ποικιλοτρόπως την συμπάθεια και την αγάπη σας προς εμένα, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς μου.
Ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω και σε πληθώρα πελατών , γνωστών και φίλων για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν, δείχνουν και θα εξακολουθούν να δείχνουν προς το πρόσωπό μου.
Τέλος , εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023, γεμάτο υγεία , χαρά , ευημερία σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Güvenlik gerekçesi!

Yenidüzen’den Hüseyin Özbarışçı’nın ulaştığı Bakanlık yetkilileri ise gerekçe olarak “Rum yönetimi güdümünde bir adaylık olduğu için olası bir güvenlik zafiyetine fırsat verilmemesi adına…” şeklinde utanç dolu bir açıklamada bulunmuştu.










Başa dön tuşu