KıbrısManşet

Şehit Aileleri, Tekke Bahçesi Şehitliği’nde düzenlenen törende ağızlarına siyah bant taktı

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan‘a verilen “konuşma yasağı” sonrası şehit aileleri, Şehitler Haftası kapsamında Tekke Bahçesi Şehitliği‘nde düzenlenen törende ağızlarına siyah bant taktı

Şehit aileleri, Tekke Bahçesi Şehitliği’nde düzenlenen törende ağızlarına siyah bant taktı

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın konuşma yapmaya başlamasıyla birlikte ağızlarına siyah bant takan şehit aileleri, protokolün şehitlikten ayrılmasıyla, aile bireylerinin mezarlarının başına gitti.

ozgur_gazete_kibris_sehit_aileleri

21 Aralık Şehitler Haftası kapsamında, Lefkoşa’daki Tekke Bahçesi Şehitliği’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin küçük ortakları Erhan Arıklı ve Fikri Ataoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu katıldı. Atanmış Başbakan Ünal Üstel ise törene katılmadı.

Aileler, protokolün tüm ısrarlarına rağmen Tatar’ın arkasında durmadı

Polis, hem şehitlik içinde hem de dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Cumhurbaşkanlığı’ndan protokol ekiplerinin “tüm ısrarların” rağmen, kürsüde konuşma yapacak olan Tatar’ın arkasında durmayı reddetti.











Başa dön tuşu