KıbrısManşet

CTP: BRTK’daki yerel seçimlere yönelik programa UBP ve DP’nin parti başkanları katılmayacak

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK), siyasi parti başkanlarının katılacağı bir program düzenlendiğini ancak UBP ile DP başkanlarının bu programa katılmama kararı aldığını öğrendiklerini bildiren CTP yönetimi, “Seçimlere 48 saatten az bir süre kala halkın karşısına çıkma cesareti gösteremeyenler, sandıkta destek mi beklemektedirler?” diye sordu

CTP: Genel Başkanımız Tufan Erhürman programa katılmaya hazırdır

CTP’den yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın bilgisine getirmek isteriz ki; CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman programa katılmaya hazırdır ve UBP ile DP parti başkanlarının katılması durumunda programda yer alacaktır. Bu kararlarında ısrar etmeleri halinde bile CTP programa mutlak surette bir temsilci gönderecektir” ifadelerine yer verilirken; “Hükümet üyesi partiler demokratik teamülleri yerle bir etmekten geri durmuyor” denildi.

“Bu gelenek, uzun yıllardan beri yaşanan, demokratik hoşgörü kültürünün gelişmesine katkı sağlayan bir gelenektir”

Açıklama şöyle:

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) bu akşam siyasi parti başkanlarının katılması planlanan programa hükümette yer alan UBP ve DP parti başkanlarının katılmayacağı kurum aracılığıyla tarafımıza bildirilmiştir.

Seçim sürecinde yaşanan tüm gelişmelerin, seçim yasaklarının son gününde parti başkanları düzeyinde değerlendirilmesi geleneği halkımızın çok uzun yıllardan beridir yaşamakta olduğu ve demokratik hoşgörü kültürünün gelişmesine katkı sağlayan bir gelenektir.

“Seçimlere 48 saatten az bir süre kala halkın karşısına çıkma cesareti gösteremeyenler, sandıkta destek mi bekliyor?”

Ancak öyle görünmektedir ki; Anayasa başta olmak üzere birçok yasayı ihlal etmeyi alışkanlık haline getiren hükümet mensupları, geriye kalan demokratik teamülleri de yerle bir etmekten geri durmamaktadır. Seçimlere 48 saatten az bir süre kala halkın karşısına çıkma cesareti gösteremeyenler, sandıkta destek mi beklemektedirler?

Halkımızın bilgisine getirmek isteriz ki; CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman programa katılmaya hazırdır ve UBP ile DP parti başkanlarının katılması durumunda programda yer alacaktır. Bu kararlarında ısrar etmeleri halinde bile CTP programa mutlak surette bir temsilci gönderecektir. Bu iki siyasi partinin, seçimlere çok kısa bir süre kala halkımızın karşısına çıkmama eğilimlerini kınadığımızı bildirir, takdiri Kıbrıs Türk halkına bırakırız. “











Başa dön tuşu