KıbrısManşet

Li-Koop’a TİS’e uymayan 3 Yönetim Kurulu üyesi yüzünden 35 Bin TL ceza kesildi

Bazı yönetim kurulu üyelerinin Toplu İş Sözleşmesi‘ne (TİS) uymaması ve çalışan haklarını gasp etmesi üzerine Li-Koop’un bile bile zarara uğratıldığını söyleyen yönetim kurulu üyeleri İlke Özgür Davulcu ve Halil İbrahim Bulutbeyaz; bu zararın kurumu zarara uğratan yöneticiler ve dönemin Kooperatif Mukayyidi Kemal Deniz Dana’dan tahsil edilmesi adına yasal süreci başlattıklarını duyurdu

Davulcu & Bulutbeyaz: 3 Li-Koop’a 35 Bin TL’ye yakın ceza kesildi

Davulcu ve Bulutbeyaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada; “Daha öncede birçok kez dile getirdiğimiz gibi çalışanlarımızın haklarını gasp eden 3 yönetim kurulu üyesi nedeniyle Lefkoşa İktisat Kooperatifi’ne Çalışma Bakanlığı’nca , çalışanlarımızın şikayeti üzerine ceza kesilmiştir” denilerek süreç anımsatıldı.

Açıklamada; “Toplu İş Sözleşmesi’ne uymayan 3 Yönetim Kurulu üyesinin anlamsız ve açıklanamaz tutumları sebebiyle” Li-Koop’a 35 Bin TL’ye yakın ceza kesildiğini söyleyen Davulcu ve Bulutbeyaz, kooperati zarara uğratan bu durum karşısında;  hem zararın hem de çalışanların ödenmek durumunda kalacağını belirtti.

“Zararı bu 3 YK üyesi ve dönem Mukayyidi Kemal Deniz Dana’nın karşılaması için yasal süreci başlattık”

Açıklama, şöyle devam etti:

“İş bilmez yönetim nedeniyle çalışan haklarını gasp eden bir kooperatife dönüşen Li-Koop yönetim çoğunluğu artık kooperatifin yönetiminden derhal uzaklaştırılmalıdır. Bu sebeple Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne çağrı yapıyoruz. Zarar yol açan bu yöneticilerin derhal görevden uzaklaştırılması gerekmektedir.

Fasıl 114’te yer alan maddeler açıktır. Kurumu zarar uğratan yönetim kurulu üyeleri zararı kendileri karşılamak zorundadır. Bizler çalışanlarımızın yanında olduğumuz gibi, Kooperatifimizi de bile bile zarar uğratanların karışındayız.

Tüm bu cezaların tahsilatının; dönemin Kooperatif Mukayyidi Kemal Deniz Dana ve Lİ-KOOP yönetiminde bulunan 3 yönetim kurulu üyesinden ve tahsil edilmesi için yasal süreç başlattığımızı tüm kooperatif üyelerimize duyururuz. Yaşanılan süreç nedeniyle çalışanlarımızdan ve üyelerimizden özür dileriz.”

ozgur_gazete_kibris_likoop_kurum_zarari

Bundan haftalar önce Davulcu ve Bulutbeyaz tarafından kurumun zarara uğratıldığı ile ilgili verilen bilgilerin yayınlandığı haberimize BURADAN ulaşabilirsiniz!











Başa dön tuşu