KıbrısManşet

Arıklı’dan “Bütçenin yüzde 85’i maaşlara gidiyor” iddiası


Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) devleti idare edebilme şansı ve ihtimali olmadığını savunarak, CTP’li vekillerin Meclis’te aynı kelimeleri tekrarladığını söyledi

Arıklı: Bütçenin yüzde 85’i maaşlara gidiyor

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ yayınında Gökhan Altıner‘in sorularını yanıtlayan Arıklı, bütçeyi değerlendirdi ve bütçenin 3’te 1’inin açık olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin yapacağı yardımlara bel bağlandığını söyleyerek, “Bütçenin yüzde 85’i maaşlara gidiyor” iddiasında bulundu.

Arıklı, “Böyle bir yapıda ülkenin en büyük Bakanlıklarından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın dairelerine 1-2 milyon TL kaynak ayrılması ve ‘ihtiyaçları karşıla’ denilmesi üzüntü verici” dedi.

“CTP’nin bu devleti idare edebilme şansı ve ihtimali yoktur”

“Bu yapıyla CTP’nin bu devleti idare edebilme şansı ve ihtimali yoktur” diyen Arıklı, 4’lü hükümet döneminde devletin kaynaklarının yeterli olduğunu, şimdi ise 10-11 milyara denk gelen bir açık olduğunu belirtti.

CTP’li milletvekillerinin Cumhuriyet Meclisi’nde aynı kelimeleri tekrarladığını savunan Arıklı, “Hiçbiri somut öneri ortaya koyulmuyor” ifadesini kullandı.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu