KıbrısManşet

Gürtay sendika üyelerine seslendi: Eyleme katılım çok önemlidir

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay, sendika üyelerine çağrı yaparak, Pazatesi günü yapılacak olan yürüyüşe katılımın önemine işaret etti

Gürtay: İktidar, ülkenin yapısını ‘AKP kültürüyle’ değiştirerek siyasi geleceğini garanti almak istemektedir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Gürtay, ülkede gün geçtikçe çalışma biçimlerinin esnekleşirken, iş yaşamındaki sömürü yaygınlaşırken, sağlık ve eğitim hizmetleri meta ilişkilerine dönüşürken, insan hak ve özgürlüklerine ilişkin ihlaller çoğalırken, yoksullaşan “yığınları susturmak amacı güden muhafazakâr politikalara” ihtiyaç olduğunu söyledi.

Növber Gürtay

Gürtay, “Ülkemizdeki atanmış iktidar, bu muhafazakâr politikaları hayata geçirmek için Kıbrıs’ın kuzeyinde toplum mühendisliği yapmaya, ülkemizin kültürünü ve değerlerini erozyona uğratmaya, özgürleşmenin ve demokratikleşmenin önüne geçerek ülkemizde ‘AKP’nin Siyasal İslamlaştırma’ hedefini gerçekleşmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle ülkenin yapısı ‘AKP kültürüyle’ değiştirilerek siyasi geleceğini garanti almak istemektedir” dedi.

“Ülkemizi karanlık zihniyetlere teslim etmeyeceğiz”

Gürtay şöyle devam etti;

“Ülkemizin, emekçilerimizin, çocuklarımızın ve yoksullaştırılarak zorla ülkelerinden göç ettirilmek zorunda bırakılan göçmenlerin, ülkemizde özgürce yaşamaları engellenerek tahakküm altına alınmak istenmesine karşın; emekçi halkımızın ve temsilcilerinin bir arada olarak dayanışmasının hayati önem taşıdığının farkındayız.

Çocuklarımızı bu karanlık çağdan korumak, kadınlarımızın özgür sesinin daha gürleşmesi sağlamak, ülkemize ve emeğimize sahip çıkmak adına 16 Ocak Pazartesi günü saat 17.30’da Kumsal Park’ta buluşularak Başbakanlığa yürünecek olan eyleme destek olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Bu bağlamda da en yüksek katılımı göstermek, güçlü bir dayanışma sağlamak, ‘Özgür Basın, Özgür Toplum’ şiarımıza sahip çıkmak için tüm basın emekçilerimizi sokağa çağırıyoruz.

Basın-sen olarak tüm gücümüzle orada olacağımızı ve ülkemizi karanlık zihniyetlere teslim etmeyeceğimizi bir kez daha en güçlü şekilde vurgularız”











Başa dön tuşu