KıbrısManşet

Atlı: Bahsettikleri müjde bize değil; AKSA’ya ve Kıb-tek’i paramparça etmek isteyenleredir


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Kıbrıs Türk toplumuna “müjde” olarak açıklanan projelerin, tam anlamıyla AKP rejiminin Türkiye‘deki seçimlere yönelik seçmenlerine bir rüşvet niteliğinde olduğunu söyleyerek, özellikle kablo ile elektrik konusunda müjdenin AKSA‘ya ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nu (Kıb-tek) paramparça etmek isteyenlere verildiğini söyledi

Atlı: Açıklanan “müjde”ler, tam anlamıyla AKP’nin seçmenlerine seçim rüşvetidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in Ankara ziyareti sırasında TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklanan “müjde”lerin ne yazık ki Kıbrıslıtürklerin toplumsal varlığını veya yere göğe sığdıramadıkları devletlerini korumaya ve/veya geliştirmeye yönelik olmadığını vurguladı.

Atlı, “Tam anlamıyla AKP iktidarının seçmenlerine bir seçim rüşvetidir. Müjde diye sunulan kablo ile elektrik gelmesi ise ne yazık ki ülkenin yıllardır arzuladığı ve ihtiyacı olan enterkonekte sistem de değildir. Oysa ki Kıbrıslıtürklerin ihtiyaçı bir enterkonekte yani karşılıklı elektrik alışverişinin yapılmasını sağlayacak bir sitemin kurulmasıdır. Aynen Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa‘nın yaptığı gibi aynen Kıbrıs Cumhuriyeti ile Avrupa’nın 2025 yılında EuroAsia üzerinden yapmaya başlayacağı gibi” dedi.

“Kıb-tek’i param parça edenler de kına yaksın bu ‘müjde’ye”

Konuyla ilgili uzamanların anlattıklarının; “Bir kablo vasıtasıyla bir ülke Türkiye Cumhuriyeti ile enterkonekte olursa, bugün için ülkede var olan yenilenebilir enerji üzerindeki sistemden kaynaklı kota kalkacak. Dolayısıyla şimdiki gibi güneş enerjisi kurma izni bekleyen yüzlerce başvuru bekletilmeyecek ve ülkemiz iklim krizi ile mücadele eden bir politika üretip ucuz ve temiz enerjiye kısa süre içerisinde kavuşacaktır. İhtiyaç duyulduğu anlarda ise özellikle geceleri enterkonekte hat vasıtasıyla TC den enerji satın alınabilecektir. Buna kimse karşı olmaz” şeklinde olduğunu kaydeden Atlı, AKP iktidarı ve burdaki atanmış kukla hükümetin bugün bir kablo ile TC’deki bir santralden sürekli ve sabit elektrik alarak ülkedeki elektrik üretimini durdurmayı bilere müjde olarak lanse ettiklerini söyledi.

Atlı, ” ‘Kablo politikası’nda yenilenebilir enerji yoktur. ‘Kablo politikası’nda sürdürülebilirlik yoktur. Yenilenebilir enerji üretiminde ülkenin içerisinde bulunduğu sorunlara çözüm yoktur. Ülkede elektrik üretimi yoktur. Bahsettikleri müjde bize değil AKSA’yadır. Kabloyu çek ülkeyi kendine bağla müjdesidir. Kıb-tek’i param parça edenler de kına yaksın bu ‘müjde’ye” dedi.











Başa dön tuşu