KıbrısSürmanşet

Mavroyannis: Kıbrıslıtürk soydaşlarımızın hissettiği acı bizim acımızdır

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı Andreas Mavroyannis, Türkiye ve Suriye’de büyük yıkıma yol açan depremlerle ilgili büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Adıyaman‘da depremde enkaz altında kalan Kıbrıslıtürkler’in sağ salim bulunmalarını umut ettiklerini kaydetti

Mavroyannis: Kıbrıslıtürk soydaşlarımızın hissettiği acı bizim acımızdır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mavroyannis, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde meydana çıkan yıkıcı görüntülerden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, etkilenen tüm soydaşlara bölünmez desteklerini ifade ettiklerini söyledi.

Mavroyannis, “İki komşu halkı etkileyen bu trajedi saatlerinde, desteğimizi ve dayanışmamızı ifade ediyor, aynı zamanda kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda okul gezisi kapsamında Türkiye’ye giden çocukların arasında kayıp olan Kıbrıslıtürklerin acısını paylaşıyoruz” dedi.

Mavroyannis, “Kıbrıslıtürk soydaşlarımızın hissettiği acı bizim de acımızdır. Acılarını paylaşıyor ve çocukların bulunmaları için bir umut etmeye devam ediyoruz. Hem Kıbrıs Cumhuriyeti hem de toplum olarak, mümkün olan her şekilde insani yardım ve destek için Türkiye ve Suriye’deki etkilenen kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu