KıbrısManşet

BES 153 oyun 142’sini alarak belediyede yetkili sendika oldu

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nde gerçekleşen referandumda, çalışanların oylarının yüzde 93’ünü alarak belediyede yetkili sendika oldu

BES 153 oyun 142’sini aldı

BES’ten yapılan açıklamada, belediyede oy kullanan toplam 153 çalışanın 142’si Belediye Emekçileri Sendikası’na oy kullanırken, kalan 11 oyun 7’sinin Bel-Sen’e verildiği ve 4’ünün ise geçersiz sayıldığı belirtildi.

Yeni dönemde BES’in yetkili olacağı Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nde gerçekleşen referandum sonrası Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Amcaoğlu: Belediyede hangi sendikanın yetkili olacağı personelin kendi takdiri

Kabulde konuşan Amcaoğlu, “Belediyede hangi sendikanın yetkili olacağı personelin kendi takdiridir” derken, daha önceki sendika ile kısa süre çalıştıklarını ve onlara emeklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Bunun bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Amcaoğlu, “Personel tercihini büyük bir oy oranıyla BES’ten yana kullanmıştır ve bu sendikamızı yetkili sendika yapmıştır. Kendilerini kutlar, hayırlı olmasını dileriz” dedi. Amcaoğlu, kendileri için önemli olanın çalışanların mutlu ve huzurlu olması olduğunu ifade ederken, “Mutlu çalışan demek mutlu belde halkı demektir” tespitini yaptı.

Yalınkaya: Emekçi arkadaşlarımıza bizi tercih ettikleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya ise, “Sayın Amcaoğlu’nun ile önümüzdeki iki yıl boyunca çalışacağız, başkanın da dediği gibi bu bir bayrak yarışıdır ve emekçi arkadaşlarımız bizi tercih etmişlerdir, kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” derken, sendika olarak özelde çalışanların hak ve menfaatleri yanında belde halkının daha iyi hizmet almasına katkı koymanın en önemli vizyonları arasında olduğunu belirtti.

Yalınkaya sözlerini, “Yasalar bizler için olmazsa olmazdır, biz yasalara uygun bir şekilde çalışacağız ve çalışanlar da bu farkı hep birlikte görecektir. Önümüzdeki kısa sürede başkan ile oturup yasaların bize tanıdığı haklar çerçevesinde Toplu İs Sözleşmesi imzalayacağız” müjdesini vererek tamamladı.











Başa dön tuşu