KıbrısManşet

Cesurer: Daha ucuza enerji için hem zaman hem de kaynak var!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kamu İhale Yasası‘nda AKSA’ya özel yapılmak istenen değişiklik nedeniyle yarın tüm bölgelerde bir günlük uyarı grevi yapacaklarını ve Meclis‘e yürüyeceklerini, tasarının geri çekilmemesi halinde de süresiz greve gideceklerini duyurdu

Cesurer: Yapılmaya çalışılanlar halkımıza ihanetle eşdeğerdir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Cesurer, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın yangından mal kaçırılır gibi komiteye gönderilip, AKSA temsilcilerinin de çağırılmasının, AKSA’ya yeni imtiyaz verilmeye, toplumun daha pahalı elektrik kullanmasının devam etmesine sebep olacağını söyleyerek, verilmeye çalışılan alım garantilerinin; rüzgar ve güneş enerjisinden talep edilen üretimi tamamen sekteye uğratacak ve maliyetlerin artarak devam etmesine sebebiyet vereceğini kaydetti.

El-sen Başkanı Çağlayan Cesurer

Cesurer, “Orta yerde alternatif teklifler varken, yapılması gereken yatırımlar zamanında yapılmayarak bu günler için zemin hazırlanmıştır. Bilinmelidir ki; yapılmaya çalışılanlar halkımıza ihanetle eşdeğerdir” dedi.

“Daha ucuza enerji için hem zaman hem de kaynak mevcuttur”

Cesurer şöyle devam etti;

“Yürürlükte var olan mevcut Kıb-tek-AKSA sözleşmesinde üç yıl daha uzatma yetkisi varken, çözüm üretilmek isteniyorsa alternatifler mevcuttur.

Daha ucuza enerji üretebilecek santrallerin hayata geçirilmesi için hem zaman hem de kaynak mevcuttur. Mevcut olmayan bu adımları atacak siyasi iradedir. Siyasi irade her zamanki gibi kolay ve pahalı yöntemlere başvurarak halkına ihanet etmektedir.

Kamu İhale (Değişiklik) Tasa Tasarısı ile AKSA’ya ihalesiz şekilde yapılmaya çalışılan adrese teslim düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz.

“Bir günlük uyarı grevi yapacak ve Meclis’e yürüyeceğiz”

23 Mart 2023 Perşembe günü tüm bölgelerin katılacağı bir günlük uyarı grevi ve protesto yürüyüşü yapılacak, saat 09.00’da Kıb-tek merkez binası önünden Meclis önüne yürünecek ve saat 10.30’da da Meclis önünde basın açıklaması yapılacaktır.

AKSA’ya bu yasa tasarısı ile verilmeye çalışılan yeni alım garantilerinden vazgeçilmeyip Kıb-tek’in yeni santral yatırımları ile ilgili gerekli ihaleye çıkılmaması halinde; süresiz grev dahil yasal her türlü eylem hayata geçirilecektir.

Bu konularda El-sen Yönetim Kurulu oy birliği ile gerekli kararları üretmiştir. Bu süreçte yaşanacak olanların sorumluları çalışan emekçiler olmayacaktır”











Başa dön tuşu