KıbrısManşet

KESÇH: Kararı görmek için üç dilde hazırlanan dilekçelerimizi sunacağız

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi, (KESÇH) karma evlilikten doğan bireylerin, Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu‘nun onayıyla vatandaşlık alma işlemini durduran kararın, Resmi Gazete‘de yayımlanmadığını yani yürürlüğe girmediğini söyleyerek, bu konuda Resmi Gazete’de yayımlandığı söylenen kararı görmek için Rum makamlarına dilekçe yapılacağını duyurdu

KESÇH: Kararı görmek için üç dilde hazırlanan dilekçelerimizi sunacağız

“Biliyor muydunuz?” başlıklı yazılı bir açıklama yapan örgüt, Şubat 2007’de yürürlüğe konulan ve karma evlilik sorunundan etkilenen bireylerin Bakanlar Kurulu onayı ile vatandaşlık alma işlemini durduran kararın, hiçbir zaman Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Resmi Gazete’sinde yayınlanmadığını belirtti.

Örgüt açıklamasında, “Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Sekreterliği’nin resmi sitesinden siz de yayınlanmadığını kontrol edebilirsiniz. Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’na göre, Bakanlar Kurulu’nun aldığı tüm kararlar Resmi Gazete’de yayınlanmak zorunda değil ancak Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu vatandaşlık ile ilgili kararlar, hiçbir zaman resmi bir şekilde elimize ulaşmamış, hep bir söylenti, kulaktan dolma bilgiler boyutunda kalmıştır” dedi.

Dilekçeler üç dilde iletilecek, süreç sosyal medyadan paylaşılacak

Açıklama şöyle devam etti;

“Maalesef ki; elimizde resmi ve somut bilgiler olmadığı sürece bu konu hakkında argümanlar üretmemiz ve hakkımızı aramamız da daha zor olmaya devam edecektir.

Bu yüzden biz; Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi adına 4 Nisan 2023 Salı günü, Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı’na ve Kıbrıs Cumhuriyeti Ombudsman’ına, İdare Hukuku boyutunda ilk adımımız olarak; bu bahsedilen Bakanlar Kurulu kararını resmi bir şekilde görmeyi talep ettiğimizi belirten bir dilekçe yollayacağız.

Not:

1. Dilekçelere geri dönüş süresi Anayasa’ya göre 30 gündür. Bu dilekçe hakkındaki tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız.

2. Dilekçemiz, hem mail üzerinden, hem de elden teslim olmak üzere Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı’na ve Kıbrıs Cumhuriyeti Ombudsman’ına 5 Nisan 2023 Çarşamba günü ulaştırılacaktır.

3. Dilekçemiz, ilgili yerlere İngilizce olarak ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki resmi dilinde de (Rumca ve Türkçe) iletilecektir. Dilekçelerin tüm dillerdeki içeriğine biyografimizdeki linkten ulaşabilirsiniz.

4. Dilekçemiz bireysel olarak değil, toplu olarak tüm dernek adına yapılacaktır. Derneğimize üye olmak için ‘destekçi veritabanı’ formunu doldurmanız ve Whatsapp grubumuza girmeniz yeterlidir.











Başa dön tuşu