KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Alım garantisi; “alsan da ödersin, almasan da ödersin” demektir


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, elektrikler kesik olmasına rağmen, AKSA ile yapılan “alım garantili” anlaşmalar yüzünden olmayan elektriğin şu an dahi vatandaşa faturalandırılmaya devam edildiğini söyleyerek, bu zulümün bitmesi için gerkenleri madde madde sıraladı

Rahvancıoğlu: Alım garantisi; “alsan da ödersin, almasan da ödersin” demektir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, elektriklerin kesik ama AKSA ile yapılan alım garantili sözleşme gereği, şu an kullanılamayan elektriğin vatandaşa faturalanmaya devam edildiğini söyleyerek, çünkü alım garantisinin “alsan da ödersin, almasan da ödersin” demek olduğunu belirtti.

Rahvancıoğlu, elektrikteki zulümün bitmesi için grekli olanları madde madde şöyle sıraladı;

1- AKSA ile yapılan ve dolmasına 11 ay kalan sözleşme feshedilmelidir.

2- Bugüne kadar bedelini fazlası ile ödediğimiz Kalecik santrali derhal kamulaştırılmalıdır.

3- İhalesiz bir şekilde AKSA ile 15 yıllık sözleşme yapmak için değiştirilmek istenen “Kamu İhale Değişiklik Yasası” geri çekilmelidir.

4- Kıb-Tek’e özerk bir yapı kazandırılmalı, ticari değil kamusal bir mantıkla çalışması sağlanmalıdır.

5- Alternatif enerji kaynaklarına (rüzgar, güneş vb) yatırım yapılmalıdır.

6- Bugüne kadar AKSA’ya haksız kazanç sağlayan anlaşmalara imza atmış ve Sayıştay raporlarına yansıyan UBP-CTP-ÖRP-TKP-DP ve YDP’li tüm yöneticiler yargılanmalıdır.

7- Üretenlerin yönettiği bir idari yapı kurulmalı, enerji bir HAK olarak görülmeli, 250 kws kadar hane halkı tüketimi ücretsiz olmalıdır.

8- Tüm bunların yapılabilmesi için, özel şirketlerin “iş takipçileri, çanta taşıyıcıları” değil, emekçiler yönetmelidir…











Başa dön tuşu