KıbrısManşet

KTEZO: Kamu İhale (Değişliklik) Yasa Tasarısı’nı derhal geri çekin!






Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nın derhal geri çekilmesi gerektiğini belirterek, bu tasarının amacının yabancı bir firmayı tekelleştirerek, geriye kalanları tüketmek olduğunu vurguladı

KTEZO: Kamu İhale (Değişliklik) Yasa Tasarısı’nı derhal geri çekin!

Yazılı açıklama yapan örgüt, Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişiklik ile toplum enerji üretim hakkından da dışlandığını, yabancı bir firmanın tekelleştirilerek, geriye kalanların tükeneceğini, bu yolla da ülkenin mali kaynaklarının yurt dışına kaçırılmış olacağını belirtti.

Açıklamada, “Temel ihtiyaç ve temel girdi olan elektriğin apar topar bir özel şirkete devredilmesi dünyada görülmüş bir örnek değildir. 50 bin-100 bin TL’lik işler için ihaleye çıkanların 50 milyon doların üzerindeki rakamlar için ihalesiz inisiyatif talep etmesi bir tek KKTC’de olabilir” dedi.

“Şimdi belli ki sıra Kıb-tek’e geldi. Bütün bunlardan sonra sen neyi yönetebileceksin?”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu bir kör cesaret mi? Aşikar peşkeş mi? Yoksa intihar mı ciddi soru işaretidir.

Ama kesin olan su ve enerji gibi hayati konularda böylesine bir inisiyatifi talep etmek ve kanun değişikliği yapmaya çalışmak ‘suçtur’.

Karayollarının içi boşaltıldı.
Devlet planlama örgütü zayıflatıldı.
Su İşleri Dairesi feshedildi.
Telefon Dairesi ha var ha yok.
İhaleler sizlere ömür, yurt dışına kaçırıldı.
Cypruvex, TÜK ve daha niceleri can çekişiyor.
Havayollarından sonra havaalanı da devredildi.
Limanlar için hesap kitap devam ediyor.

Bütün bunlardan sonra şimdi de belli ki sıra Kıb-tek’e geldi.

İnsana sormazlar mı; bütün bunlardan sonra sen neyi yönetebileceksin?
Kim neyi yönetecek?

“Kıb-tek’i de diğer kurum ve kuruluşlarımızı da yönetecek kapasitemiz vardır”

Tüm kaynakları yağmalanmış, yurt dışına kaçırılmış, kurumları bitirilmiş bir toplumda sadece yoksulluğu, göçü ve işsizliği çoğaltırsınız.

Ne standart ne kalite kalır ne de özgüven ve demokrasi!

İddia ediyoruz; Kıb-tek’i de diğer kurum ve kuruluşlarımızı da yönetecek kapasitemiz vardır.

Yol haritasının birlikte belirlenmesi halinde çözümün de olduğu ortaya çıkacaktır. Değil sadece birilerinin ürettiğini tüketecek, üretip satabileceğimiz modeller bir adım ötemizdedir. Düne göre dünyanın geldiği teknolojik seviye buna fazlasıyla imkan veriyor.

Yatırım yapılmadı, çaresiziz demeye kimsenin yüzü yok! Hem yapma, hem engelle hem de sonra gerekçe yaparak satmaya kalk.

“Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar”

Birazcık vicdan kaldıysa kamu-ihale yasasında değişiklik yapmak yerine, yol haritası için ilgili taraflarla masaya otururlar.

Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı derhal geri çekin. Tartıştığımız; bir toplumun üretim hakkından başka bir şey değildir”









Başa dön tuşu