EkonomiKıbrısManşet

Özersay: Beceriksizliğin ve samimiyetsizliğin göstergesi




 

Özersay: Beceriksizliğin ve samimiyetsizliğin göstergesi

Sosyal medya hesabından “Beceriksizliğin ve samimiyetsizliğin göstergesi” başlıklı bir açıklama yapan Özersay,
deprem nedeniyle binlerce insanın gönüllülük ruhuyla destek verdiği kampanyaları zedeleyerek, maaş kesintisine ve paraya indirgeyen gayrimeşru hükümetin, kendisinin bile anlamadığı bir yasa tasarısıyla haftalarca bu ülkenin gündemini gereksiz yere meşgul ettikten sonra şimdi yasayı değiştiğini ve komiteden geçirdiğini söyledi.

Özersay, “Neymiş efendim? Maaşından bağış olarak kesinti yapılmasını isteyenler yazı verecekmiş, maaş sahibinin istediği süre kadar, istediği miktarda kesinti yapılacakmış. Bunun için yasa yapmaya ne gerek var?” diye sordu.

“Çakma hükümet sırf ‘Bir şey yaptık işte’ muhalefet de ‘Meclis bir işe yarıyor’ diyebilmek için bu yasayı oy birliği ile geçirirse şaşırır mıyız?”

Özersay şöyle devam etti;

“Dileyen herkes bu yasa olmadan da belirlenen banka hesaplarına bu bağışı zaten yapabilir, dilediği süre için ve dilediği miktarda. E o zaman bu yasaya ama daha da önemlisi size ne gerek var?

Şimdi bu çakma hükümet sırf ‘Bir şey yaptık işte’ diyebilmek ve şapkayı yere vurmamak için, Meclis’te kalmayı tercih eden muhalefet de ‘Meclis bir işe yarıyor’ diyebilmek için gereksiz olduğu aşikar olan bu yasayı oy birliği ile geçirirse şaşırır mıyız? Hayır”











Başa dön tuşu