KıbrısSürmanşetYaşam

Hak ihlalleri gibi konular öne çıkacak, uluslararası standartlar ve ilgili AİHM davaları irdelenecek




İnsan Hakları Platformu, ifade özgürlüğü konulu medya mensupları ve ilgili kamu kurumlarında görev yapan kamu görevlilerine yönelik eğitim düzenliyor

Hak ihlalleri gibi konular öne çıkacak, uluslararası standartlar ve ilgili AİHM davaları irdelenecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) binasında 27 Nisan 2023 tarihinde düzenlenecek eğitimde, medya ve ifade özgürlüğü, internet yayıncılığı, sosyal medya yayınları ve gazeteciliğin sınırları, medya mensuplarına ve sıradan vatandaşlara açılan davalar, getirilen kısıtlamalar ve hak ihlalleri gibi konuların öne çıkacak, ifade özgürlüğüne ilişkin uluslararası standartlar ve ilgili AİHM davaları irdelenecek.

Kıbrıs konusunda da bilgili olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden Doç. Dr. Ulaş Karan’ın eğitmenliğinde interaktif olarak, 09.30-17.30 saatleri arasında tam gün gerçekleşecek eğitim, özellikle bu konularda çalışan medya mensuplarına ve kamu görevlilerine yönelik olarak hazırlandı.

İnteraktif şekilde alandaki sorunların tartışılacağı ve alternatif çözümler üzerinde konuşulacak bu etkinliğe katılımı ve katkı çağrısı yapıldı.

Doç. Dr. Ulaş Karan kimdir?

Eğitmen Doç. Dr. Ulaş Karan Hukuk lisans eğitiminden sonra yüksek lisansını insan hakları hukuku alanında, doktorasını kamu hukuku alanında tamamladı.

2005 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, 2008 yılından bu yana ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalışıyor. Halen Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir.

Genel olarak Anayasa Hukuku ve insan hakları, özel olarak ise ayrımcılık yasağı, ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlükleri, AİHM ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı gibi konular üzerine akademik çalışmalar yürütmektedir ve ilgili konularda hukukçulara, kamu görevlilerine ve STK mensuplarına yönelik eğitimler
vermektedir.

Bu konularda kitapları, makaleleri, raporları ve yazıları mevcuttur. Aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmaktadır. The Berkeley Center on Comparative Equality and Anti-Discrimination Law, European Network of Legal Experts in Gender Equality and Non-discrimination ve Council of Europe, Conference of INGOs, Expert Council on NGO Law üyesidir.

Eğitim sırasında kahve araları ve öğle yemeği tarafımızdan ikram edilecektir. Bu çerçevede tercih ettiğiniz ya da özel bir diyetiniz varsa (vegan/vejeteryan ve/veya glütensiz) katılım bilgileriniz ile birlikte en geç 25 Nisan 2023 (salı) tarihine kadar bize bildirmenizi rica ederiz.

Program

09.30-10.00: Açılış/Tanışma
10.00-11.15: I. Oturum: Genel Olarak İfade Özgürlüğü (Ulusal ve Uluslararası Mevzuat,
Temel Kavramlar, Özne, Kapsam, Yükümlülükler, İçerik ve Araçlar, Aktörler,
Sınırlama Rejimi)
11.15-11.30: Kahve arası
11.30-13.00: II. Oturum: İfade Özgürlüğü ile Bağlantılı Diğer Haklar ve Özgürlükler
(Örgütlenme ve Toplanma Özgürlüğü, Bilgi Edinme Hakkı, Özel Yaşama Saygı
Hakkı, Kişisel Verilerin Korunması Hakkı, Unutulma Hakkı, Nefret Söylemi,
Cevap ve Düzeltme Hakkı vs.)
13.00-14.00: Öğle arası
14.00-15.30: III. Oturum: Farklı Boyutları ile Medya Özgürlüğü (İnternet Yayıncılığı, Sosyaln
Medya Yayıncılığı, Medya Mensupları ve Sıradan Vatandaşlara Yönelik
Kısıtlamalar)
15.30-16.00: Kahve Arası
16.00-17.20: IV. Oturum: Kuzey Kıbrıs’ta İfade Özgürlüğü İhlallerinde Aktörler, Örüntüler,
Yaşanılan Sorunlar ve Atılabilecek Adımlar
17.20-17.30: Değerlendirme/Kapanış









Başa dön tuşu