KıbrısManşet

İşkey: Hocalarımız hakkında kişiye husumetle açılmış bir soruşturma var

Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen), kadın düşmanı Ahmet Ünsal‘ın Başkanı olduğu Din İşleri Başkanlığı ve Vakıflar İdaresi aleyhine, Lefkoşa Hala Sultan Tekkesi İmamı Sayın Şakir Alemdar ve güney Lefkoşa Bayraktar Camii Müezzini Gürhun Umut’un usulsüz şekilde görevlerine son verilmesi kararının iptali için Yüksek İdare Mahkemesi‘nde (YİM) dava dosyaladı

Kızılduman: Alınan kararın hukuksuz olduğunu savunduğumuz ve iptal edilmesini talep ettiğimiz için davalarımızı açtık

Sendika adına Mahkeme önünde konuşan Avukat Levent Kızılduman, Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Başkalığı aleyhine iki dava açmak zorunda kaldıklarını, davalardan birinin, Şakir Alemdar’ın görevden alınması, maaş ve ödeneklerinin sonlandırılması kararının, diğerinin de Gürhun Umut’un görevden alınması, maaş ve ödeneklerinin sonlandırılması kararının YİM tarafından iptal edilmesi adına açtıklarını kaydetti.

Avukat Levent Kızılduman

Kızılduman, “Her iki davada da yasanın amir hükümlerine aykırı davranıldığı, savunma hakkına hiçbir şekilde yer verilmediği üzerinde duruyoruz. Yönetim Kurulu’nda yapılan disiplin yargılamasında da hiçbir disiplin ilkesine yer verilmeden, yazılı tutanak dahi tutulmadan, toplantının kaydı yapılmadan ve herhangi bir savunmaya imkan vermeden alınan kararın, hukuka aykırı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ancak bu şekilde idare hukuka saygılı olabilir. Biz de bu amaçla Anayasal hakkımızı kullanmak amacıyla davamızı açtık” dedi.

İşkey: Hocalarımız hakkında, kendilerine hiçbir uyarı verilmeden kişiye husumetle açılmış bir soruşturma var

Kızılduman’dan sonra sözü alan Din-Gör-Sen Başkanı Cengiz İşkey de, yöneticilerin bilmesi gerekenin; kurumların yasalarla yönetilmesi gerektiği olduğunu hatırlattı.

Cengiz İşkey

İşkey, “Şakir ve Gürhun hocalarımız hakkında, kendilerine hiçbir uyarı ve bilgi verilmeden kişiye olan husumetle açılmış bir soruşturma var. Üstelik bu soruşturma memurlarının soruşturma memuru olmalarını engelleyen unsurlar var” dedi.

“Güneye geçemeyen biri, güneydeki bir hocayı nasıl denetledi, soruşturdu ve rapor yazdı?”

Özellikle güneyde görev yapan Gürhun hocanın soruşturma memuru olarak atanan kişinin Ahmet Ünsal’ın Yardımcısı olduğunu, Lefke Müftüsü olduğunu ve güneye geçişinin de mümkün olmadığını kaydeden İşkey, güneye geçemeyen birinin nasıl olur da güneydeki bir görevliyle ilgili denetleme ve soruşturma yapıp, rapor tuttuğunu sordu.

İşkey, “Üyelerimizin haklarına halel gelmemesi için sendika olarak arkalarında durduğumuzun nişanesi olması için bugün buradayız. Her türlü haksızlığa karşı duracağımızın da bilinmesini isteriz. Hak ve hukukun teslimiyeti için bu davayı açtık, sonuna kadar takipçisi olacağız. Kurumları yönetenler bilmeli; ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmemeleri gerekir. Bizler sendika ve dernek olarak buradayız. En yakın zamanda da hayırlı haber almayı ve bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz” dedi.











Başa dön tuşu