KıbrısManşet

Maviş: Arkadaşlarımız; öğretmen olmayı unutmuş olan Nazım Bey’e ders vermeye gidiyor!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, okulların bütçesi hatta tuvalet kağıdı alacak parası dahi olmadığını belirterek, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun öğretmenlerin özlük haklarını budamak için getirdiği yasa tasarısının bir “kumpas” olduğunu söyledi

Maviş: Arkadaşlarımız; öğretmen olmayı unutmuş olan Nazım Bey’e ders vermeye gidiyor

Atatürk Öğretmen Akademisi‘ni (AÖA) etkisizleştirecek ve öğretmenlerin özlük haklarını budayacak olan yasa değişikliklerinin Eğitim Bakanı Çavuşoğlu tarafından yeniden Meclis gündemine getirilmesi nedeniyle bugün ülke genelinde tüm okullarda greve giden KTÖS ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Meclis önüne yürüdü.

Burada bir açıklama yapan Maviş, bugün Meclis komitesinde görüşülen yasaya karşı sendikaları temsilen bir grup öğretmenin komiteye gidip görüş sunacağını belirtti.

Maviş sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aslında arkadaşlarımız; öğretmen olmayı unutmuş olan Nazım Bey’e ders vermeye gidiyor.

Bizler; Okullarımız güvenli mi değil mi bilmiyoruz? Halimizi soran yok.

Öğrencilerimizin yüzde 8’i Türkçe-İngilizce bilmiyor, okulların bütçesi yok, tuvalet kağıdı alacak paramız yok.

Derdimizi anlayan yok.

Bunca sorun varken, çocuklarımızı çadıra, barakaya, lamarinanın altına hapis edenler, öğretmenin derdini sorgulamayanlar, öğretmen çalışmazmış, az çalışırmış, fazla izin kullanırmış yalanlarıyla Meclis’in alt komitesine dayatmayla haklarımızı budamak için kumpas kurdular, bu kumpası bozacağız. Birlikte güçlüyüz”

Haber: Pınar Barut
Fotoğraflar: Enes Uyanık











Başa dön tuşu