KıbrısManşet

Yarkıner: Siyasi rant için kendi halklarına ihanet ediyorlar!

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) toplum için ucuza elektrik üretirken, AKSA‘nın emsali olmayan vahşi bir kâr ile KKTC halkına elektrik sattığını söyleyerek, bunun devamı için AKSA ile sözleşme imzalamak isteyen milliyetçi görünümlü siyasilerin kendi toplumuna ihanet içinde olduklarını vurguladı

Yarkıner: AKSA KKTC halkına, emsali olmayan kâr ve vahşi kazanç ile elektik satıyor

Sosyal medya hesabından aşağıdaki fotoğraf eşliğinde açıklama yapan Yarkıner, fotoğrafta gösterilen aradaki farkın elektrik üretim maliyeti olmadığını söyleyerek, makinaların cansız varlıklar olduğunu, planlanan işi yaptıklarını, üretim maliyetinin üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu belirtti.

ozgur_gazete_kibris_ayer_yarkiner_aksa_kib_tek_

Yarkıner, “Farklı olan Kıb-tek ve AKSA’dır. Kıb-tek toplumuna ihtiyaç duydugu elektriği en uygun bedel ile sağlıyorken ve toplum için elektrik üretirken, AKSA emsali olmayan kâr ve vahşi kazanç ile elektik üretip dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir bedel ile KKTC halkına satıyor” dedi.

“Bu yasa değişikliği; AKSA’nın toplumu sömürmesine devam etmesi için talimat ile yapılıyor”

Yarkıner açıklamasına şöyle devam etti;

“AKSA, Afrika ülkelerinden bile bu kadar vahşi kâr elde etmiyor. Kiralanan kapasite ile üretilen güç farklı. Ne kadar ilginç ki; bu kâr ve kazanç kapısı sorgusuz sualsiz devam ettirilmek isteniyor ve bunun için İhale Yasası değiştiriliyor.

Ülkesini seven, insanına saygısı olan ‘vatanseverim’ diyen biri; yasayı değiştirecekse toplum yararına değiştirir .

Halbu ki; bu yasa değişikliğini yapanlar AKSA için AKSA’nın toplumu sömürmesine devam etmesi için talimat ile yapıyorlar.

“Rant için yapamayacakları yok, kendi halkına ihanet de dahil”

Bu ülkeyi yönetenlerin siyasi rant için yapamayacakları yok, kendi halkına ihanet de dahil. AKSA ile bu sözleşmeyi imzalayana da yuh olsun! ,

AKSA’ya tahakküm altında olanlar ile sorun çözülmez. Ne gariptir mevcut iktidar kendini ülkenin milliyetçi siyasi kanadı olarak görüyor ve halkına ihanet olacak bir sözleşmeyi talimat olarak imzalama gayreti içerisinde.

“KKTC halkı, El-sen’in yanında yer almalıdır”

Üstelik yaptıkları yasal değişiklik ile imzalayacakları sözleşmeyi kendileri degil AKSA onaylayacak.

KKTC halkı, El-sen’in yanında yer almalıdır aksi halde tahakküm altındaki yönetenler; kökümüzü sarsıyorlar kurutmak için”











Başa dön tuşu