KıbrısSürmanşet

Korkmazhan: Öğretmen onurunu çiğnetmeyeceğiz




Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nın (KTOEÖS) sürdürdüğü grev ve eylemlere katılarak, öğretmenlerin halkı mücadelesine destek verdi

Korkmazhan: Öğretmen onurunu çiğnetmeyeceğiz

Sol Hareket ve beraberindeki heyet ile birlikte bugün düzenlenen eylemlere katılan Korkmazhan, sendikalar ve öğretmenler ile birlikte yürüdü.

Eğitimde ve okullarda onlarca sorun varken, atanmış UBP-DP-YDP hükümeti ve Saray rejiminin emir eri “Eğitim Bakanı” Nazım Çavuşoğlu’nun, acımasızca öğretmenlere saldırmasını şiddetle protesto ettiğini kaydeden Korkmazhan, eğitimi daha da felç edecek yasa tasarısının derhal geri çekilmesini talep etti.

Binlerce işsiz öğretmen varken, onlarca branştan ithal öğretmen getirmeyi marifet sayan atanmışların, Kıbrıslıtürklerin geleceğini, genç öğretmenlerin çalışma hakkı ve gelecek hayallerini ellerinden alıp göç yollarına gönderdiğini belirten Korkmazhan, “hayallerimizi ve bu ülkeye dair umutlarımızı yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi her alan da büyüteceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Eğitim Sendikaları ile birlikte parasız, bilimsel, kamusal ve demokratik eğitim için her alanda mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Korkmazhan, toplumu KTÖS ve KTOEÖS’ün mücadele ve direncine destek vermeye çağırdı.











Başa dön tuşu