KıbrısSürmanşet

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy, Lefke’de halkla buluştu

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy, Lefke bölgesini ziyaret ederek halkla sohbet etme imkanı buldu

Ersoy: Amacımız emekten ve emekçiden yana talepleri Meclis’te dillendirmek

Sermaye ve Ankara egemenlerinin dayatmalarına karşı Bağımsızlık Yolu’nun savunduğu politikaları anlatan Ersoy, seçime girme amaçlarının emekten ve emekçiden yana talepleri mecliste dillendirmek olduğunu vurguladı.

Ersoy, hükümet edenlerin mecliste oybirliğiyle geçirdikleri yasalara karşı mücadele etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Halk buluşmasında “Ultra zenginlerden servet vergisi alınsın” talebini anlatan Ersoy, Servet Vergisi’nin gayrimenkullerinin parasal değerinin, lüks taşınır malların parasal değerinin ve banka mevduatlarının toplamı 500 bin sterlin ve üzerinde olan kişilere uygulanması gerektiğini vurguladı.

Kamusal kaynakların, hükümetler ve Meclis’te bulunan rejim partileri tarafından patronlara aktarıldığını belirten Ersoy, kamusal, nitelikli ve ücretsiz eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve barınmanın en temel insan hakkı olduğunu söyledi.

Muhaceret konusunda sıkı denetim uygulanması gerektiğini belirten Ersoy, ülkeye kimlikle girişlere son verilmesi gerektiğini söyledi. Ersoy, kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına almak için üniversite öğrencilerinin muhaceretlerinin denetlenmesi ve çalışma izinlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.











Başa dön tuşu