KıbrısSürmanşet

Korkmazhan: Okullarımız, öğrecilerimiz ve öğretmenlerimiz Erasmus+’nın parçası haline gelebilir

Bağımsız milletvekili adayı Dr. Abdullah Korkmazhan beraberindeki heyet ile birlikte Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası‘nı (DAÜ-SEN) ziyaret ederek, üniversitede yaşanan sorunlarla ilgili bilgi alırken “Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset” yaklaşımını paylaştı

Korkmazhan: Öğrencileri müşteri, akademisyenleri ucuz iş gücü olarak gören anlayışa karşıyız

DAÜ-SEN ile birlikte ortak çalışmalara dikkat çeken Korkmazhan, önümüzdeki süreçte üniversitedeki sorunlar, akademisyenler ve çalışanların haklarının kazanılması için mücadeleyi birlikte yürüteceklerini ifade etti.

DAÜ’nün çağdaş ve bilimsel eğitim noktasında önemli bir işlevi olduğunu ve bunun geliştirilmesi gerektiğini belirten Korkmazhan, ‘öğrencileri müşteri, akademisyenleri ucuz iş gücü’ olarak gören kâr odaklı yaklaşıma karşı olduklarını vurguladı.

ozgur_gazete_kibris_abdullah_korkmazhan_dausen

Korkmazhan, Yüksek öğrenimde eğitimin kalitesini ve niteliğinin artırılması gerektiğini; ücretsiz yüksek öğrenimin tüm yurttaşlara eşit bir şekilde sunulması gerektiğini belirtirken, akademisyenlerin bilimsel araştırma ve çalışmalarını yürütebilmeleri için özgürlükçü bir ortamın yaratılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi ihtiyacının yüksek olduğunu kaydetti.

“Okullarımız Erasmus+’nın bir parçası haline gelebilir

Kıbrıslıtürklerin Erasmus+ programının dışında kalan Avrupa Birliği vatandaşı tek toplum olduğunu, kapsamlı çözüme ulaşana kadar bu programın parçası olabilmek için mümkün olan süreçlerin gelişmesi gerektiğini ifade eden Korkmazhan, “Avrupa Birliği eğitim ile ilgili bir ofis açıp DAÜ-SEN ve öğretmenler sendikası ile iş birliği içerisinde akreditasyon sağlayabilir. Okullarımız, öğrecilerimiz ve öğretmenlerimiz bu yöntemler ile Erasmus+’nın bir parçası haline gelebilir. Bunun için siyasi bir mücadele ve irade gereklidir. Biz bu yönde DAÜ-SEN ve öğretmen sendikaları ile birlikte mücadeleyi yürüteceğiz” dedi.

25 Haziran’da halkın yeni bir siyaset ve farklı bir mahalefet yaklaşımını meclise taşıyacaklarından emin olduklarının altını çizen Korkmazhan, önümüzdeki süreçte DAÜ-SEN ile de iş birliği içinde olacaklarını belirtti.











Başa dön tuşu