KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu: Enerji Haksa Kamulaştırılsın AKSA!

Bağımsızlık Yolu üyeleri Kalecik’te AKSA Enerji Santrali önünde eylem yaparak AKSA ve Kalecik Santrali’nin kamulaştırılma mücadelesi ile ilgili bilgi verdi

Rahvancıoğlu: Halkın sırtında kanını emen bir parazit; AKSA

Eylem sırasında açıklama yapan Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, AKSA şirketini halkın sırtında kanını emen bir parazite benzeterek, on yıllardan beridir büyüdüğünü ifade etti.

Kamusal enerji ihtiyacımızın sırtından kar eden bir şirket olan AKSA’nın halkın zararına mütmadiyen geliştiğini söyleyen Rahvancıoğlu, “Enerji haksa, kamulaştırılsın AKSA!” diye konuştu. Rahvancıoğlu, iş birlikçi hükümetler ve rejim partilerinin AKSA’ya avantaj sağlayan sözleşmeler ve sözleşme koşullarına uymayan pratiklerine göz yumarak halkın zararına AKSA’nın zenginleşmesi için çalıştığını söyledi.

Bağımsızlık Yolu’nun AKSA Kalecik Enerji Santrali’nin kamulaştılması için gerekli yasa tasarısını hazırladığına dikkat çeken Rahvancıoğlu, yasanın rejim partilerinin de kullanabileceği şekilde web sayfasında yayınlandığını ve kamuoyunun bilgisine getirdiğini hatırlattı.

Kalecik Santrali’nin kamulaştırılmasının ve AKSA’nın halkın sırtında büyüyen bir ur gibi mütemadiyen varlığını devam ettirmesine karşı mücadelenin sadece seçim döneminde dile getirilmediğini vurgulayan Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun bu mücadeleyi yıllardan beridir verdiğini ve vazgeçmeyeceğini belirtti. Rahvancıoğlu, gelmiş geçmiş bütün rejim partilerinin AKSA’nın avantajına yarattığı koşullara karşı, halkın enerji hakkı için mücadele ettiklerini ifade etti.

“Sadece kira bedeli olarak yılda 30 milyon dolar”

AKSA’nın kamulaştırılması ile birlikte sadece kira bedeli olarak yılda 30 milyon doların halkımızın kullanabileceği bir kaynak olarak ortaya çıkacağının altını çizen Rahvancıoğlu, bu kaynakla enerjiye, hastaneye, okula, yola, toplu konuta yatırım yapılabileceğini ve bir çok ihtiyacın karşılanabileceğini söyledi.

AKSA’nın sözleşme koşullarını da yerine getirmediğini yineleyen Rahvancıoğlu, “AKSA’nın filtre takması gerekiyor takmıyor, yatırım yapması gerekiyor yapmıyor, bakım yapması gerekiyor yapmıyor. Sözleşmeden doğan hiçbir koşulu ve yükümlülüğü yerine getirmeyen AKSA’ya her yıl alım garantili sözleşmelerle, kullanmadığımız elektiriğin parası ödeniyor, yakıt parası ödeniyor ve her türlü kaynak AKSA’nın hizmetine sunuluyor. Ama eğer elektrik haksa, AKSA’nın kamulaştırılması gerekir” diye konuştu.

Emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadelesini yükselterek devam edeceğini ifade eden Rahvancıoğlu, halkın enerji ihtiyacının karşılanması için sırtımızda parazit gibi büyüyen AKSA’nın kökünü kurutana kadar mücadele edeceklerini belirtti.











Başa dön tuşu