KıbrısManşet

Özersay: Muhalefet siyasetini gözden geçirecek mi?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, seçimlere katılım oranının çok düşük olmasının nedeninin, halkın bu yanlışa ortak olmak istememesi olduğunu kaydetti ve herkesin bu gerçekle yüzleşmesi gerektiğini belirtti

Özersay: Halkın bu yanlışa ortak olmayı kabul etmedi, kimsenin seçmene kızmaya hakkı yoktur

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, seçime katılımın az olmasına işaret ederek, halkın bu yanlışa ortak olmayı kabul etmediğini, bu demokrasi ayıbını kimsenin görmezden gelemeyeceğini kaydetti.

Özersay, “Kimsenin seçmene kızmaya hakkı yoktur” dedi ve şöyle devam etti;

“Herkes şapkasını önüne koysun bu gerçek ile yüzleşsin”

“Sen seçileni Başbakan yaptırma, parti başkanı orada dururken adeta bir sivil darbe ile bir vekili Başbakan ata, devletin itibarını yerle bir et, sonra katılımın olmadığı tek adaylı çakma kurultay ile parti başkanı yarat, seçimi ve sandığı anlamsızlaştır; Halkın devlete olan inancının altını oy, üstelik de bu gayrimeşru hükümeti değiştiremeyecek, bu demokrasi ayıbına son veremeyecek nitelikte , hem de yapmak zorunda olmadığın ara seçimi, Anayasa sana ara seçimi yapmama imkanı veriyor olmasına ve son Cumhurbaşkanlığı seçimi ertesinde ara seçim yapılmamış olmasına rağmen tek sandalye için yine de oybirliği ile karar alıp inadına ara seçim yap ve insanlar sandığa gitmeyince, anlamsızlaştırılan bu yapıya, bu yanlışa ortak olmak istemeyince “sandığa gidin, lütfen gidin” diye çağrı yap! Ya da sandığa gitmemeyi tercih eden seçmeni suçlamaya kalk! Boşuna uğraşmayın, hükümetiyle muhalefetiyle siyasi partiler kendi tabanlarını bile inandıramadı ve ikna edemedi”

Bir yıldır ortada gayrimeşru, normal olmayan bir hükümet ve bir demokrasi ayıbı var. Herkes şapkasını önüne koysun ve önce gözlerini yumduğu, başını başka tarafa çevirdiği ve görmezden geldiği bu gerçek ile yüzleşsin.

“Muhalefet siyasetini gözden geçirecek mi?”

Muhalefet gayrimeşrudur dediği hükümetle kok kola Meclis’te iş tutup onu normalleştiren siyasetini gözden geçirecek mi?

Böyle anlamsız bir ara seçime ‘Bu bir referandumdur’ diyerek anlam kazandırmaya çalışan ve ters köşeye düşen muhalefet bir öz eleştiri yapacak mı?

Özellikle UBP üst yönetimi kendi tabanının verdiği bu mesajı alıp, kendi iradesine sahip çıkıp ‘parti başkanımı ben seçerim’ diyebilecek mi?

“Bu fotoğraftan kimse bir başarı öyküsü çıkaramaz”

Halkın verdiği bu mesajı Ünal abi doğru okuyup tez zamanda istifa edip ülkede meşru bir hükümetin kurulmasının önünü açacak mı?

Bugünden sonra bunları konuşmak gerekir! Kimin kazandığını değil çünkü aslında bu fotoğraftan kimse bir başarı öyküsü çıkaramaz, seçimi kazanan da zaten kazandığını bile anlamayacak bu katılım oranıyla…

Yeni bir meşruiyet krizi ile karşı karşıyayız”











Başa dön tuşu