KıbrısManşet

Partisi “2 bin 802” oy alan Arıklı: Biz daha çok oy alırdık ama seçmenimiz yaylalara ve hacca gitti


Hem kendi partisi Yeniden Doğuş Partisi (YDP) hem de atama hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) hezimete uğradığı seçim sonuçlarını değerlendiren Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yüzde 29.92 katılımın olduğu seçimde, hükümet partilerinin oyların yüzde 50’sini aldığını, adayı Meclis’e giren Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) ise kendi kazdığı kuyuya düşerek, aslında seçimi kaybettiğini savundu

Arıklı: CTP kaybetti, hükümet ise adeta güvenoyu aldı

Hükümeti oluşturan partilerin yetkililerinin seçim sonuçlarına dair ilginç açıklamaları devam ediyor. O açıklamalardan biri de hükümetin küçük ortağı YDP’nin Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı oldu. Arıklı, hükümetin yüzde 50 oy aldığını söyledi.

BRT’ye konuşan Arıklı, devletin kasasından 30 milyon TL, toplamda ise 50 milyon TL harcanan seçimde, 18 vekil sayısını 19’a çıkaran CTP’nin hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini söyledi.

Arıklı, “Seçim iki siyasi parti arasında geçti, sandığa daha çok seçmeni taşıyan kazandı. Biz daha iyi oy alırdık ama seçmenimizin büyük bir kısmı 1 Haziran itibariyle Karadeniz ve Çukurova yaylalarına gitti, diğer kısmı da hacca gitti. Ama asıl önemli olan üç iktidar partisinin toplamda tüm oyların yüzde 50’sini almasıdır. CTP kendi kazdığı kuyuya düştü, her ne kadar sandalye kazansalar da kaybettiler. Hükümet ise adeta güvenoyu aldı ve yoluna devam edecek” dedi.

Arıklı’nın partisi ada genelinde sadece 2 bin 802 oy aldı.











Başa dön tuşu